Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Uhvaćen kako juri 135 na sat kroz naselje

Prometne nesreće i prekršaji, vožnja pod utjecajem alkohola i prebrza vožnja obilježili su radni vikend koprivničke policije.

Od petka do subote u Podravini i Prigorju zabilježeno je sedam prometnih nesreća, među kojima tri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba srećom samo lakše ozlijeđeno. Od vozača koji su uzrokovali nesreće dva su bila pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je ukupno 119 prometnih prekršaja od kojih se 21 odnosio na alkohol i 32 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Tri su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dva su uhićena, a protiv jednoga proveden je žurni prekršajni postupak.

Također, četiri su mlada vozača uhvaćena kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, a dva su sudjelovala u prometu prije nego što su na to stekli pravo. Najviše alkohola u organizmu od mladih vozača imao je 23-godišnjak koji je u subotu kasno navečer u Đurđevcu upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom bez zaštitne kacige s 2,38 promila. Ostatak noći proveo je u posebnoj prostoriji.

Apsolutni rekorder vikenda što se tiče alkohola uhvaćen je u subotu oko sat vremena iza ponoći u Križevcima. Bio je to 26-godišnjak koji je “napuhao” 3,03 promila, a k tome nije imao ni položen vozački ispit. Uhićen je i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Rekorder što se tiče brzine uhvaćen je u petak poslijepodne u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom. Bio je to vozač osobnog automobila koji je naseljem jurio čak 135 kilometara na sat, iako je brzina tamo ograničena na 80.

zatvori