Četvrtak, 2. svibnja 2024.

TANJA FURMEG Svestrana studentica zaplovila glazbenim vodama

Mlada Križevčanka Tanja Furmeg nedavno je javnosti predstavila debitantski singl ‘Odlaziš’ za kojeg je snimila i video spot te tako hrabro zaplovila glazbenim vodama.

Tekst za svoj prvijenac napisala je sama, a finalna pjesma nastala je, kaže, u kratkom vremenu.

— Ideja melodije i teksta došli su sami od sebe i doslovno sam u trenu imala pjesmu koja me “zarazila”. Sam postupak da pjesma dođe do ovakve kakva je sada je ipak malo potrajao — priča nam Tanja koja je glazbu zavoljela zbog starije sestre koja je prva krenula u glazbenu školu.

Izvor: Tanja Furmeg (Facebook).

— Ja sam kao mlađa sestra, naravno, željela raditi sve što i ona. Na kraju je i to što mi je teta svirala harmoniku presudilo da i ja krenem u glazbenu školu i od onda mogu reći da je glazba postala dio mog života — prisjeća se.

Tekstove je ozbiljnije počela pisati prije nekoliko godina i riječi joj dolaze same od sebe. Osim što je pjesnička duša, mlada Prigorka strastvena je sportašica. — Bavim se nogometom. Bivša sam igračica velikog nogometa koji sam prestala igrati nakon ozljede te sam tijekom studija zaigrala futsal kojim se i danas bavim — kaže.

Tanja je i studentica pete godine Kineziološkog fakulteta te prve godine Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu.

I tako je uz dva fakulteta i između igranja s loptom mlada kantautorica pronašla vremena da ispuni još jedan svoj san i ozbiljnije krene u glazbene vode. No, tu ne planira stati. — Imam dosta planova, ali nekako dok se ne ostvare ne volim pričati o njima. Živim iz dana u dan, a budućnost što donese, donese.

— Za sada još ne mislim birati između sporta i glazbe jer nije potrebno, a nadam se da ni neću morati. Mislim da se sve može i stigne ako to stvarno želiš tako da za sad ne vidim razlog zašto ne bih mogla oboje — poručila je na kraju razgovora.

zatvori