Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

FOTO Menza se gradi ‘punom parom’ na radost svih studenata Sjevera

Radovi na studentskom restoranu u koprivničkom Kampusu u punom su jeku.

Obišao ih je danas i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te tim povodom još jednom istaknuo značaj Sveučilišta Sjever za Koprivnicu. — Ovo je jedna sveobuhvatna priča i projekt zbog kojeg je Grad Koprivnica svojedobno primao mnogo otrovnih strelica. Imali smo određenih financijskih opterećenja gradskog proračuna koje i dan-danas osjećamo jer smo prije pet godina odlučili postati sveučilišni grad. Ono nam omogućava daljnji razvoj, ne samo obrazovanja, već i gospodarstva. Naša očekivanja su, mnogo sam puta to ponovio, da značaj Sveučilišta Sjever bude jednak značaju Vegete.

Mišel Jakšić. Foto: Grad Koprivnica.

Podsjetimo, Sveučilište Sjever u rješavanje gorućeg problema upustilo se samo. Skoro ti milijuna kuna, koliko im treba, osigurali su vlastitim sredstvima ne bi li studenti u Koprivnici s novom školskom godinom dobili i menzu.

— Svjesni smo da je to nešto što je neophodno za naše studente — rekao je prorektor Mario Tomiša. — Zbog toga smo krenuli u realizaciju ovog projekta i s financiranjem iz naših vlastitih sredstava. Znate i sami da svako drugo financiranje, europski fondovi i država, iziskuje vremena. Rekli smo, ovo nam je gorući problem, idemo ga riješiti sami, a onda ćemo vidjeti može li se nešto napraviti oko refundiranja troškova.

Mario Tomiša. Foto: Grad Koprivnica.

I tako će se na tristo kvadrata smjestiti kuhinja, kafić i prostor za preuzimanje i konzumaciju hrane. Studentima će na raspolaganju biti i velika terasa od dvjesto kvadrata pa će to biti, uvjeren je Tomiša, adekvatan prostor za nekoliko stotina studenta koji će se hraniti u menzi.

—Studenti, kao i mi, jedva čekaju i zajedno smo sretni što se krenulo u izgradnju studentskog restorana. Nadamo se da će početkom sljedeće akademske godine početi s radom — zaključuje Tomiša.

Tko će studentima kuhati, na Sveučilištu još nisu odlučili.

Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
zatvori