Srijeda, 1. svibnja 2024.

STRIČEVIĆI NA WIMBLEDONU: Gledati Ćilića u ‘hramu tenisa’ neopisiv je osjećaj

Koprivnička obitelj Stričević puna je sportaša. Otac Anđelko, majka Jasmina, kćer Marija i sin Marko veliki su zaljubljenici u rukomet, ali im ni ostali sportovi nisu strani. Tako su prošlog vikenda okupirali tribine ‘hrama tenisa’ – londonskog Wimbledona.

— Kako sam u Londonu gdje radim i živim već duže vrijeme, u jednom razgovoru s tatom rekao mi je: “Marija, ti se pobrini da Marko i ja dođemo kod tebe, a mi ćemo se pobrinuti za karte.” Naravno da sam s oduševljenjem prihvatila tu ideju jer nikad nisam bila na takvom, mogu slobodno reći, spektaklu jer svi koji vole tenis oduvijek govore kako je Wimbledon ipak koplje ispred svih ostalih turnira — rekla nam je Marija Stričević.

Stričevići su u Londonu uglavnom pratili hrvatske tenisače, između ostalih i Marina Čilića. — Marina smo s guštom gledali. Atmosfera je bila odlična, a na kraju je i pobijedio, treba li išta bolje? Zaista je neopisiv osjećaj gledati najboljeg hrvatskog tenisača na takvom mjestu. Uspjeli smo pogledati i ostale naše koji su igrali u parovima. Uglavnom, zaista iskustvo koje se treba doživjeti — ispričala nam je Marija.

Ustupila Marija Stričević.

Objasnila nam je i koji je najveći problem u Wimbledonu: karte. — Kada pogledate cijene, one i nisu toliko visoke. Puno veći problem je kako doći do njih. Najbolji primjer su mi prijatelji koji su željeli gledati Federera. Kampirali su od dva ujutro ispred blagajni i jedva došli do karata. Kažem, cijene su OK, ali doći do karata je stvarno teško — zaključila je Marija.

I dok su dečki uglavnom uživali u tenisu, Marija je uspjela baciti oko i na modne detalje. Objasnila nam je kako ima različitih modnih kreacija, ali da su uglavnom to ‘ozbiljne oblekice’. Također, napomenula je da, tko može, svakako posjeti London i ‘hram tenisa’ jer sigurno neće požaliti.

zatvori