Subota, 27. srpnja 2024.

Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na Lenišću, automobil udario u kuću

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na Lenišću u Koprivnici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 16:40, vozač rođen 1983. godine kretao se Passatom koprivničkih registracijskih oznaka Ulicom Ante Neimarevića u smjeru raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže. Dolaskom do raskrižja, nije se zaustavio kako mu to nalaže važeća regulacija prometa već je produžio ravno i oduzeo smjer Fiat Tipu čakovečkih registracija kojim je Krležinom prema Miklinovcu upravljao vozač rođen 1975. godine.

Dva su se automobila neizbježno sudarila. Prednji dio Tipa udario je u bok Passata nakon čega se zarotirao pa ponovno udario u Passat, ovaj puta bočnom stranom, te završio na travnatoj površini izvan kolnika. Passat je nakon sudara nastavio kretanje kolnikom, prešao preko zelene površine te prednjim dijelom udario u živicu, a zatim i u zid kuće.

Obojica vozača su lakše ozlijeđena. Vozač Passata koji je prouzročio nesreću u organizmu je imao čak 2,09 promila alkohola, dok je vozač Fiata bio trijezan.

Vozaču Passata slijedi prekršajni postupak.

zatvori