Utorak, 7. svibnja 2024.

PROMET VIKENDOM Jedan vozač napuhao 2,67 i razbio ogradu, drugi vozio 124 kroz naselje…

Prometna policija i ovoga je vikenda imala pune ruke posla na podravsko-prigorskim cestama.

Od petka do nedjelje zabilježeno je osam prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, jedna putnica u automobilu i jedna vozačica. Do nesreća je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska, neprilagođene brzine i nepropisnog kretanja kolnikom.

Jednu od dviju nesreća s ozlijeđenim osobama, onu u petak na obilaznici, skrivio je vozač pod utjecajem alkohola, kao i još tri nesreće s materijalnom štetom. To znači da je alkohol imao prste u polovici nesreća koje su se dogodile proteklog vikenda. Jednu je, onu na Šoderici, uzrokovao mladi vozač – također pod utjecajem alkohola.

Sveukupno je utvrđeno 117 prometnih prekršaja od kojih se 18 odnosilo na alkohol i 42 na upravljanje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a dva su uhićena.

Tri su mlada vozača uhvaćena u vožnji pod utjecaje alkohola, a jednoj je mladoj vozačici istekla vozačka dozvola. Najpijaniji od mladih vozača bio je 18-godišnjak koji je u nedjelju na Šoderici prouzročio prometnu nesreću s jednim promilom alkohola u krvi.

Najpijaniji od svih vozača bio je 48-godišnjak koji je u nedjelju poslijepodne izletio s kolnika u Ulici Miklinovec u Koprivnici: imao je 2,67 promila alkohola u krvi. Pješice je napustio mjesto nesreće, ali naknadno je uhićen.

Neslavni rekorder što se tiče brzine uhvaćen je u ranim jutarnjim satima ponedjeljka u Velikoj Mučni: vozio je 124 usprkos ograničenju brzine na 60 kilometara na sat.

zatvori