Srijeda, 31. srpnja 2024.

FOTO Vatrogasci na prijemu u Gradu: ‘Pokazali ste da ste ponos ovoga grada i građana’

Gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec primio je danas u prostorijama Grada Koprivnice vatrogasce koji su proteklih dana bili na dislokaciji na području Splita zbog teške situacije s požarima u priobalju.

Na dislokaciji na području Splita bila su osmorica vatrogasaca s područja grada Koprivnice po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića.

— Dečki su uspješno obavili sve zadaće koje su bile postavljene pred njih. Od ukupno 27 vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije koji su bili upućeni na izvanrednu dislokaciju, njih šestero je iz Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, a to su Antonijo Popijač, Igor Međimorec, Nikola Radelić, Marko Švagelj, Zlatko Sabolić i Goran Kosnica te dva dobrovoljca Saša Kuzman iz DVD-a Štaglinec i Igor Hemetek iz DVD-a Jagnjedovec — rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić.

Vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice Slavko Lakuš napomenuo je kako JVP grada Koprivnice ima za sada deset prioritetnih djelatnika koji su određeni da idu prvi na sve intervencije u Hrvatskoj i još dvadesetak vatrogasaca u pričuvi interventnih snaga.

Koprivničkim vatrogascima zahvalio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić:

— Pokazali ste opet da ste vrlo hrabri, da imate stvarno veliko srce i možemo bez imalo srama ustvrditi da su vatrogasci, i dobrovoljni i profesionalni, ponos ovoga grada i građana grada Koprivnice. Mislim da nema te akcije, operacije, elementarne nepogode na koju naša najjača snaga koju imamo za takve stvari, a to su naši vatrogasci, nije spremna odgovoriti brzo, adekvatno, korektno i pokazati jedno veliko srce kad treba zaštititi građane ovoga grada i ove zemlje, te njihovu imovinu. Nadam ste da ste i u ovoj teškoj situaciji stekli iskustva koja će pomoći nama u suradnji s predsjednikom Vatrogasne zajednice da vas i dalje opremamo adekvatnom opremom te da poboljšavamo nivo te opreme — rekao je gradonačelnik.

zatvori