Nedjelja, 16. lipnja 2024.

PODRAVINA UZ DALMACIJU: Naši vatrogasci pomažu u gašenju velikih požara oko Splita

I podravsko-prigorski vatrogasci krenuli su u pomoć dalmatinskim kolegama koji se nadljudskim naporima bore protiv velikih požara oko Splita i Šibenika. Sve otežava jaka bura.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, ukupno je 27 vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije poslijepodne krenulo put Dalmacije; osam pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi i 19 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i županijski vatrogasni zapovjednik.

Iz Podravine i Prigorja upućeno je sedam vatrogasnih vozila: auto cisterne DVD-a Đelekovec i DVD-a Sigetec s ukupno 16.500 litara vode, kombi vozila DVD-a Koprivnica, DVD-a Rasinja, DVD-a Sigetec i JVP Đurđevac te zapovjedno vozilo županijske Vatrogasne zajednice.

Prema najnovijim informacijama iz Dalmacije Split je obranjen od požara koji je već bio zahvatio dijelove grada, uključujući i odlagalište otpada Karepovac te bivšu vojarnu Dračevac. Ljudskih žrtava zasad nema, ali ima ozlijeđenih.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za RTL je izjavio kako je na terenu 350 vatrogasaca sa 126 vozila. — Ima doista izdimljavanja. Prati se situacija, upozoravaju se građani i moraju se pridržavati upozorenja. Najteže je na području Tugara i Peruna jer se požar spušta pa se snage prebacuju na to područje. Tijekom noći dolazi još niz vatrogasaca iz unutrašnjosti Hrvatske. Vjetra još ima, on predstavlja jednu veliku opasnost, za sada nema ozbiljnije ozlijeđenih, to je najbitnije – da nisu ljudi nastradali. Šteta ima na kućama, od nagorjelih do izgorjelih. Vatrogasci će cijelu noć dežurati, svi su na nogama. Vatrogasci, držite se, čuvajte se, hvala svima — poručio je.

zatvori