Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Počela je trodnevna vladavina vrhunskog jazza u Koprivnici

Fest jazza, trodnevna glazbena manifestacija koju organizira Jazz klub Koprivnica pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info, počeo je u četvrtak navečer na središnjem koprivničkom trgu.

Riječ je o open-air festivalu koji se svega tri godine nakon svog prvog izdanja već profilirao kao dio kulturnog identiteta i turističke ponude Koprivnice, a prema riječima gradonačelnika Mišela Jakšića koji ga je službeno otvorio, radi se i o jednoj od najvećih takvih manifestacija u Hrvatskoj.

>> Program festivala pogledajte ovdje

Prvoga dana festivala publici su se predstavili Lana Janjanin Trio te Jazz orkestar HRT-a i Miron Hauser s projektom “Tu Fragrancia”. Sveukupno, koprivničkom ljetnom jazz pozornicom od 6. do 8. srpnja proći će 70-ak glazbenika iz sedam hrvatskih, slovenskih, austrijskih, mađarskih i američkih sastava.

U petak 7. srpnja u glavnom programu će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt “Port of life” mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band. U subotu 8. srpnja u Koprivnicu dolazi Marko Črnčec “Ruthenia”“ Quartet i Mike Moreno, jedan od ponajboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum.

Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju i kazališnu predstavu u organizaciji Ludens Teatra, “Malu jazz školu” u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u Klubu MMC Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture RH, a medijski pokrovitelji su Radio Drava, Drava.info i Jazz.hr.

Počinje Fest jazza!

Posted by Drava.info on Thursday, July 6, 2017

 

Koprivnica je večeras u znaku jazza

Posted by Drava.info on Thursday, July 6, 2017

 

zatvori