Subota, 4. svibnja 2024.

PATRIK LOPATNIK: Cilj mi je izboriti prvi sastav, Koprivnicu vidim kao ‘odskočnu dasku’

Najbolji igrač i strijelac Prve županijske nogometne lige Patrik Lopatnik od jučer je novi igrač trećeligaša Koprivnice. Prvi trening sa svojim novim suigračima bivši napadač đelekovečkog Osvita odradit će 17. srpnja kada je startaju pripreme Zelenih.

– Moram priznati da je zaista odličan osjećaj potpisati za Koprivnicu i napraviti jedan veliki korak naprijed u nogometnoj karijeri – rekao nam je Lopatnik nakon potpisa za koprivničkog trećeligaša.

Mladi Đelekovčanin nedavno je napunio dvadeset godina, a bit će mu ovo prvi put da igra u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. – Želim u Koprivnici, prije svega, poboljšati samog sebe što se tiče nogometnih vještina jer znam da mogu bolje. Cilj mi je izboriti prvi sastav, a zajedno sa svojim suigračima želim ostvariti što više pobjeda u novoj sezoni – rekao je Lopatnik.

Iako je ‘skok’ u rang dva nivoa više od dosadašnjeg velik, dvadesetogodišnji napadač vjeruje da u budućnosti može i više. – Iskreno se nadam da bi mi Koprivnica mogla biti odskočna daska u još veći rang i sigurno je da ću se na svakom treningu i utakmici truditi da dam sve od sebe. Što se tiče pozicija na kojima mogu igrati to su sigurno napadač i krilo – objasnio nam je bivši igrač Osvita.

Iako ne pozna sve svoje suigrače Lopatnik je siguran kako će se brzo prilagoditi jer je čuo da je društvo dobro. Kako će se mladi napadač prilagoditi puno višem rangu natjecanja bit će zanimljivo pratiti ne samo njemu, već i svim zaljubljenicima u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

zatvori