Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Ratimir Ljubić novi je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite

Dožupan Ratimir Ljubić imenovan je načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite, dok je njegovom zamjenicom imenovana pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić. Novi načelnik obići će narednih dana sve žurne službe kako bi se upoznao s njihovim radom i planovima, dogovoreno je na drugoj, jutros održanoj sjednici Stožera.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivan Kramarić izvijestio je novog načelnika da u prosjeku imaju 120 dojava dnevno, od kojih čak 60 posto prema Zavodu za hitnu medicinu, a ostalo prema policiji i vatrogascima, te izrazio uvjerenje u nastavak uspješne suradnje njegovog Ureda i županijskog Stožera.

Okupljene je pozdravio i župan Darko Koren te im uputio pohvale na dosadašnjem uspješnom radu. Ocijenio je da su pravi primjer odlične organizacije i požrtvovnosti, što su pokazali u brojnim kriznim situacijama poput poplava, požara i migrantske krize.

Recimo i da su na sjednici sudjelovali i predstavnici koprivničke bolnice “Dr. Tomislav Bardek”, županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo, županijske Vatrogasne zajednice, Crvenog križa, Policijske uprave, HGSS-ove Stanice Koprivnica, Doma zdravlja te Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu.

zatvori