Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

LJETNA LIGA Aquaterra ispala na penale od MNK Klub 75, MOD Gradnja velikim preokretom do četvrtfinala

U utorak su na malonogometnom terenu Gradskog stadiona u Koprivnici odigrane prve četiri utakmice osmine finala Pan Ljetne lige Koprivnica. Prvi četvrtfinalisti su Robin market 0-24, CB Loop/Superprint, MNK Klub 75 i MOD Gradnja.

U prvom susretu osmine finala momčad CB Mala čuča pružila je dobar otpor, ali je Robin market 0-24 ipak potvrdio kvalitetu i zasluženo izborio prolaz u nastavak natjecanja.

CB Loop/Superprint je u potpunosti opravdao status velikog favorita te je s visokih 10:1 svladao momčad Klikaj.hr kojoj je krajnji domet ipak bio osmina finala.

U derbiju večeri brojni gledatelji vidjeli su odličan hakl između dvije kvalitetne momčadi, i prava je šteta da je jedna od njih morala ispasti. Na kraju se od Pan Ljetne lige Koprivnica oprostila momčad Aquaterre, i to tek nakon izvođenja penala. Tu je više znanja i sreće imala ekipa MNK Klub 75. Vručina, Jambrušić, Mešnjak, Bači i ostali morali su čestitati kolegama iz Kotoribe.

U posljednjem susretu dana Šimunić promet/Restoran Zrinski imao je vodstvo od 2:0, ali je MOD Gradnja velikim preokretom ostvarila pobjedu vrijednu četvrtfinala, u kojem će se susretu s CB-om Loop/Superprint.

U srijedu se igraju preostale utakmice osmine finala. Vinarija Divjačko uvjerljivo je osvojila prvo mjesto u skupini C te ima status favorita protiv Etiketića koji dolaze iz ‘skupine smrti’ bez osvojenog boda.

Jelena Trade također je favorit protiv mlade momčadi Između, a CB Sportska Drnje je u istom takvom statusu uoči ogleda s NK Borcem. Na papiru je malo izjednačeniji susret PAN Teama i Pekare Mlinček Križevci, vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu.

Prije finala međusobno se ne mogu susresti dvije prvoplasirane momčadi iz iste skupine, a prvoplasirane momčadi iz skupina ne mogu se sastati prije polufinala. Četvrtfinala su na rasporedu u petak, 7. srpnja, a velika završnica igrat će se u subotu, 8. srpnja.

Utakmice u osmini finala igraju se 2×15 minuta, a od četvrtfinala 2×20 minuta.
Podsjećamo, pobjednik Pan Ljetne lige Koprivnica osvojit će nagradu od 20.000 kuna, a posebne nagrade dobit će i najbolji igrač, strijelac i vratar turnira.

Program je u utorak upotpunjen revijalnom utakmicom između momčadi Komunalca i koprivničkih pravnika, rivala iz Lige bez briga koja se igra u sklopu KC lige. Pobjeda je pripala Komunalcu zahvaljujući hat-tricku Zorana Ogrizovića. Pravnicima nisu pomogli lijepi pogoci Zorana Kurcinaka i Gorana Drvenkara).

U srijedu će se u revijalnom tonu ogledati stari poznanici Grad Koprivnica i momčad novinara, a dvije atraktivne revijalne utakmice u pripremi su za petak i subotu. U petak će se sastati veterani Slavena Belupa i Varteksa, a u subotu igraju reprezentacije sportskih novinara Hrvatske i Slovenije.

OSMINA FINALA

REZULTATI – Utorak, 4. srpnja

(C) CB Mala čuča – Robin market 0-24 4:8
(Samoščanec 2, Nemec 2 / Poldrugač 3, Jajalo 3, Koren, Hudak)
(A) CB Loop/Superprint – Klikaj.hr 10:1
(Kulji 4, Jerbić 3, Sesar, Benko, Pljuka / Ratković)
(G) MNK Klub 75 – Aquaterra 3:2 (1:1)
(Paveli / Vrbanić)
(B) Šimunić promet/Restoran Zrinski – MOD Gradnja 2:5

Revijalna utakmica: Komunalac – Pravnici 3:2
(Ogrizović 3 / Kurcinak, Drvenkar)

RASPORED – Srijeda, 5. srpnja

19.30 Vinarija Divjačko – Etiketići (E)
20.10 PAN Team – Pekara Mlinček Križevci (D)
20.50 Revijalna utakmica: Grad Koprivnica – Novinari
21.30 Između – Jelena Trade (F)
22.10 NK Borac – CB Sportska Drnje (H)

ČETVRTFINALE (petak, 7 srpnja)

I. CB Loop/Superprint – MOD Gradnja
II. Robin market 0-24 – D
III. E – F
IV. MNK Klub 75 – H

POLUFINALE (subota, 8. srpnja)

Pobjednik I. – II.
Pobjednik III. – IV.

 

zatvori