Nedjelja, 28. travnja 2024.

KLAUDIA IVAČIĆ Naša Koprivničanka oduševila američkog redatelja i zapjevala u ‘Jadnicima’

Jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikala, ‘Jadnici’ Victora Hugoa, izveden je proteklog tjedna nakon punih 36 godina u Zagrebu, a jednu od uloga imala je i naša talentirana mlada sugrađanka Klaudia Ivačić.

Mjuzikl je postavilo međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza, koji je osobno ostao oduševljen Klaudijom i pozvao ju da se pridruži ansamblu.

— Morala sam pjevati pred redateljem Richardom Montezom koji je došao iz Amerike kako bi ovdje napravio mjuzikl i odabrala sam jednu pjesmu iz Jadnika, On My Own, s kojom sam već bila upoznata otprije, kada sam ju pjevala na jednom međunarodnom natjecanju prije dvije godine. Audicije me bilo jako strah, znam da noć prije nisam baš mogla spavati od uzbuđenja, ali kada sam došla tamo, atmosfera je bila dosta ležerna. Imala sam tremu, koja nije bila negativna, već suprotno, dala mi je snagu i jačinu — prisjeća se svestrana 20-godišnja Koprivničanka koja se u slobodno vrijeme bavi pjevanjem, glumom, slikanjem, sviranjem flaute, ali i drugih instrumenata.

Klaudia je završila glazbenu gimnaziju, a sada je studentica prve godine povijesti umjetnosti i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ovo joj je bio prvi puta ga je glumila u mjuziklu, ali, kaže, nada se ne i posljednji.

— Bila mi je čast glumiti s toliko talentiranih ljudi i ponovila bih to još milijun puta. Upoznala sam predivne ljude, stekla nova prijateljstva i ovo je bilo jedno veliko i lijepo iskustvo za mene. Ponosna sam na cijelu ekipu koja je radila na projektu. Svi glumci i pjevači su me toplo i s veseljem primili i pomagali mi da se što bolje snađem u ulozi — podijelila je s nama dojmove.

Ovo nezaboravno iskustvo motivira ju da, uz studentske obaveze, i dalje ide na što više audicija ne bi li sudjelovala u još ovakvih glazbenih projekata.

zatvori