Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Izviđači Kamengrada pozivaju vas da kampirate s njima na Bašči

Odredi izviđača Kamengrad i Kalnik i ove su godine tradicionalno bili u gostima kod svojih izviđačkih prijatelja Picoka za vrijeme trajanja Picokijade, od 30. lipnja do 02. srpnja.

Osim uobičajenih, ali nikako običnih izviđačkih aktivnosti poput dizanja i spuštanja šatora, vezanja čvorova ili proučavanja biljnog i životinjskog svijeta, djeca su prisustvovanjem na bogatom programu Picokijade učili o povijesti Đurđevca, a dašak povijesti i umjetnosti udahnuli su i prilikom posjeta dvoru Barnagoru u Čepelovcu.

Iako je opasnost od Turaka prošla, opasnost koju nam nosi zagađenje okoliša nikad nije bila veća pa su izviđači u svom kampu postavili malo reciklažno dvorište kako bi naučili nešto više o odvajanju otpada i recikliranju, ali i utvrdili već stečena znanja i navike.

Materijal koji su sakupili iskoristit će na najkreativniji način već na sljedećim sastancima svojih patrola. Ovakve aktivnosti dio su projekta odreda izviđača Kamengrad pod nazivom Misli zeleno koji sufinancira Grad Koprivnica.

U skladu s izviđačkim duhom, sve navedeno začinjeno je baš kao što i treba biti: s puno igre, pjesme, plesa, zabave i neizbježnih kobasica uz logorsku vatricu.

A ako i vi želite iskusiti nešto slično, koprivnički izviđači pozivaju vas na besplatno kampiranje i druženje uz logorsku vatru i gitaru na koprivničkoj Bašči, 14. i 15. srpnja.

– Želja nam je da svi zainteresirani iskuse čari spavanja na otvorenom i mir koji nosi logorska vatra, pa možda netko i probudi izviđača u sebi – poručili su.

Sve dodatne informacije i prijave moguće su putem e-maila [email protected] ili na Facebook profilu Odreda.

zatvori