Petak, 3. svibnja 2024.

IVA ILIĆ Koprivnička košarkašica brani boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Izraelu

Koprivničanka Iva Ilić trenutno se nalazi s košarkaškom U-20 reprezentacijom Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B koje se održava u Izraelu. Iva je odabrana među 12 najboljih hrvatskih igračica, a svoje mjesto u izabranoj vrsti osigurala je igrama u dalekoj Americi.

— Sretna sam i ponosna što mogu braniti boje Hrvatske na ovako velikom natjecanju. Osobni cilj mi je dati najviše mogu u svakoj sekundi koju provedem na parketu, da na taj način pomognem cijeloj ekipi. Što se tiče rezultatske želje, nadam se da ćemo osigurati plasman u A diviziju i ako je ikako moguće da osvojimo medalju — rekla nam je Iva.

Hrvatice svoju skupinu igraju u izraelskom Eilatu gdje se pod vodstvom trenerice Linde Antić Borak bore za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

— Do sada smo odigrale četiri utakmice. Svladale smo domaćina Izraela, a pobjede smo upisale i protiv Rumunjske i Irske. Jedini poraz doživjele smo od reprezentacije Bjelorusije. Danas još igramo s Velikom Britanijom i ako pobijedimo vjerojatno ćemo biti druge u našoj skupini i tako izboriti polufinale — objasnila nam je perspektivna košarkašica.

Koprivnica može biti ponosna što ju Iva predstavlja u izabranoj vrsti Hrvatske. Nakon odlaska u Ameriku, igra u reprezentaciji još je jedna potvrda svog raskoša talenta mlade košarkašice. Tko zna, možda ćemo ju uskoro gledati i u seniorskom dresu hrvatske reprezentacije.

zatvori