Petak, 3. svibnja 2024.

IGOR TKALČIĆ NAPUSTIO KOPRIVNICU: Bit će čudno igrati protiv mojih prijatelja, ali bilo je vrijeme za promjenu

Igor Tkalčić, sada već bivši igrač Nogometnog kluba Koprivnica, napustio je Zelene te se priključio trećeligaškom rivalu – Međimurju iz Čakovca. Tkalčić će tako od ove sezone nositi crveno-crni dres momčadi koja je prošle godine osvojila prvo mjesto u ligi, ali im je odbijena licenca za Drugu ligu pa je ostala u istom rangu.

— Bila mi je potrebna neka promjena. Dugo sam bio u Koprivnici gdje sam proveo i dobre i loše dane te sam jednostavno osjetio da moram potražiti novi izazov. Na kraju je odluka pala na Međimurje. Ne odlazim daleko od doma. Što se tiče ciljeva, nadam se da će klub ostvariti prošlogodišnji uspjeh, a da ću ja pružati dobre igre i da će me zdravlje poslužiti — rekao nam je Tkalčić.

Čakovečki trećeligaš nije bio prva opcija ofenzivnom veznjaku. — Bio sam u Njemačkoj gdje sam odradio nekoliko proba, ali nije uspjelo. S jednim klubom se nisam uspio dogovoriti oko financija, dok je drugi otezao oko stana i ostalih uvjeta pa nisam više mogao čekati — objasnio je Tkalčić.

Koprivnički trećeligaš zauvijek će, baš kao i Slaven Belupo, uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu, a tko zna — možda ga jednom nogometni put ponovno vrati u Koprivnicu.

— Koprivnica me uvela u seniorski nogomet. Tu sam promijenio dosta trenera, a od svakoga naučio nešto. Zadnjih sezona nije bilo idealno pogotovo što se rezultata tiče, mogu samo reći da se nadam da će ove sezone sve to skupa biti puno bolje i da će se klub vratiti na stare staze slave. Bit će čudno igrati protiv mojih prijatelja, ali tako je to u životu nogometaša — zaključio je Tkalčić.

zatvori