Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

IDEMO SLAVEN! Farmaceuti startaju u Rijeci, Kopić i Bistrović: Možemo do pozitivnog rezultata

Nogometaši Slaven Belupa u subotu će startati s novom sezonom Prve hrvatske nogometne lige. Prvo prvenstveno kolo Farmaceutima donosi najteže moguće gostovanje: igrači trenera Željka Kopića sutra će igrati protiv prvaka Hrvatske, Rijeke, na Rujevici. Ipak, sudeći prema izdanjima koprivničkog prvoligaša u Rijeci posljednjih godina, Slavenaši sigurno neće tamo s bijelom zastavicom.

— Odradili smo veliku većinu zacrtanog i generalno sam zadovoljan s pripremama. Sigurno je otvaranje sezone u Rijeci za nas itekako izazovno. Želimo otići tamo i prezentirati se na pravi način. Želimo odigrati pravu utakmicu i bez obzira na zahtjevan zadatak pred nama želimo doći do pozitivnog rezultata — rekao nam je trener Slavena Željko Kopić.

Što se tiče sastava, Kopić ne može računati na Jovičića koji će i idući tjedan raditi po posebnom programu zbog ozljede, kao ni na Vidovića koji se nije oporavio još od susreta sa Spartakom. Katić bi, unatoč zadobivenom udarcu u glavu na jučerašnjem treningu, trebao biti spreman.

U veznoj liniji svoje mjesto trebao bi pronaći mladi Kristijan Bistrović, donedavni junior koji se na pripremama izborio za udarni sastav.

— Baš zbog priprema i pripremnih utakmica mislim da imamo razlog za optimizam i da u Rijeci možemo doći do pozitivnog rezultata. Što se tiče mene osobno, naporno sam radio i drago mi je da sam dobio priliku da zaigram za Slaven i nadam se da ću to što bolje iskoristiti. S prvom ekipom sam već dugo tako da treme i pritiska nema. Ekipa je mlada, jedni drugima smo podrška i trudit ćemo se biti što bolji — rekao nam je mladi veznjak Slavena Bistrović.

Utakmica protiv Rijeke igrat će se sutra na Rujevici s početkom u 21 sat. Slavenaši će se ponovno susresti sa svojim donedavnim suigračem Heberom koji nosi dres hrvatskog prvaka. Mogu li Farmaceuti startati u novu sezonu pozitivnim rezultatom vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice.

MOGUĆI SASTAV: Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Bistrović, Telushi, Vrljičak – Kendeš, Ivanovski, Arap.

zatvori