Petak, 17. svibnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili dva srebra i dvije bronce u Slovačkoj

Pretposljednji ovogodišnji turnir prije zaslužene ljetne stanke hrvači Podravke odradili su u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj na međunarodnom turniru ‘Velika cena Žitneho Ostrova’ u organizaciji tamošnjeg Hrvačkog kluba Gabčikovo.

U konkurenciji od 170 natjecatelja iz Rumunjske, BiH, Slovenije, Rusije, Slovačke, Češke, Mađarske, Srbije i Hrvatske, Podravku su predstavljala šestorica hrvača u tri uzrasta pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića.

Kadet Filip Picer s dvjema pobjedama i porazom osvojio je treće mjesto u kategoriji do 58 kilograma. U uzrastu starijih dječaka nastupila su trojica Podravkinih hrvača. Filip Verčević upisao je tri pobjede i jedan poraz što mu je donijelo drugo mjesto u kategoriji do 53 kilograma. U istoj težinskoj kategoriji nastupio je i Valent Delimar te nakon dvije pobjede i jednoga poraza došao do brončane medalje. Josip Široki s jednom pobjedom i jednim porazom ostao je bez plasmana u kategoriji do 59 kg.

U uzrastu mlađih dječaka boje Podravke branila su dvojica mladih hrvača. Josip Benko s trima pobjedama i jednim porazom osvojio je srebro u kategoriji do 57 kg. Ivan Čordaš ovoga puta ostao je bez plasmana: izgubio je jednu borbu, a kako njegov protivnik nije ušao u finale, izgubio je mogućnost repasaža.

Kako je hrvačka sezona praktički završila i polako kreću pripreme za nadolazeću, hrvači Podravke više rade na razvoju funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, a manje vježbaju borbe na strunjačama. Stoga je rezultat ostvaren u Slovačkoj, prema riječima trenera, zadovoljavajući. Osim sportskog dijela, hrvači i njihovi treneri po običaju obišli su i velik dio znamenitosti kraja koji su posjetili.

Hrvačima Podravke predstoji još jedan međunarodni turnir za uzraste početnika koji će se krajem ovoga tjedna održati u Zadru.

zatvori