Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Zatvoreni su 23. Podravski motivi

Dvadeset i treći po redu Podravski motivi svečano su zatvoreni večeras u središtu Koprivnice.

Glavna tema ovogodišnje manifestacije koja povezuje tradicijske obrte i zanate te naivnu umjetnost ove je godine bio med i proizvodi od meda. Možemo li i u narednim izdanjima Motiva očekivati slične tematske smjernice?

— Podravski motivi i ove godine spajaju naše tradicijske obrte i naivno slikarstvo, pa i kroz tematiku naivnog slikarstva je to sve isprepleteno. No, sigurno je da ćemo i iduće godine tražiti neke teme koje su vezane uz obrte i zanate — najavio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. — Također, napravit ćemo sve da dignemo taj momentum naivne umjetnosti jer doista imamo svjetska slikarska imena u našim krajevima i morat ćemo im dati još više prostora, još više pronositi ime naše naivne umjetnosti.

I ovogodišnji su motivi održani u gradskom parku, za razliku od ranijih godina kada su stari obrti i zanati te naivna umjetnost zauzimali ulice i trgove u strogom centru grada. — Park se pokazao fantastičnim, od početka Podravskih motiva u parku preko Koprivničke bajke do ovih Podravskih motiva koji su bili povezani s otvorenjem novog sportskog igrališta. Naši Koprivničanci doista vole park, kao i ljudi koji dolaze u Koprivnici. Važna je stavka i da, kad imamo vrućine kakve smo imali, hlad stabala ipak pomaže, kao i u slučaju hladnih vjetrova kakve smo imali za Koprivničke bajke — zaključio je Jakšić.

Slikar Nikola Večenaj Leportinov ključeve grada vratio je Jakšiću, a Koprivničanci su večeras mogli uživati u raznim glazbenim nastupima na paviljonu i pozornici na Zrinskom trgu gdje je večer zaključio Dixieland Band iz Čakovca.

KUD Podravka na paviljonu, drugi dio

Posted by Drava.info on Sunday, July 2, 2017

 

KUD Podravka na paviljonu

Posted by Drava.info on Sunday, July 2, 2017

 

zatvori