Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Uručene majstorske diplome te potvrde i uvjerenja o usavršavanju za voditelje EU projekata

U koprivničkom sjedištu Koprivničko-križevačke županije jutros su podijeljene diplome kandidatima koji su u Učilištu Pouka županijske Obrtničke komore uspješno položili majstorske ispite.

Od 36 kandidata koji su prijavili ispite u 37 zanimanja, ispite ih je uspješno položilo 32-oje. Tako imamo nove majstore u zanimanjima automehaničar, fasader, frizer, kuhar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, natkonobar, tesar, zidar, autolakirer, dimnjačar, elektroinstalater, kozmetičar, očni optičar, plinoinstalater, trgovac, stolar, mlinar, pekar, strojobravar.

Svjestan teškoća s kojima se u svakodnevnom funkcioniranju susreću obrtnici, župan Darko Koren je rekao: — Mislim da smo prošli jednu fazu razvoja društva u kojoj se naglasak stavljao na neke druge segmente obrazovanja, kad je cilj bio stvaranje što više visokoobrazovanih ljudi, pa makar to bila i ona zanimanja — uz dužno poštovanje svima, koja, kako je rekao tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, nikome ne trebaju. Ja bih to malo ublažio i rekao – koja trebaju puno manje. Jednostavno, došli smo u situaciju da ovih zanimanja o kojima mi danas govorimo u obrtništvu nema ili ih ima manje nego što bi ih trebalo.

Svjestan da situacija nije bajna, župan Koren kaže da smo i tu bolji od drugih: — Mislim da taj korak trebamo brže loviti, a mi smo ga uspjeli uloviti brže nego neki drugi.

Uz diplome o položenim majstorskim ispitima, dodatnih sedmero kandidata dobilo je potvrde i uvjerenja o uspješno završenom usavršavanju za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

zatvori