Subota, 5. listopada 2024.

FOTO Slavenovo pomoćno igralište uskoro spremno za treninge, Međimorec: Dolazi nam trava prve klase

Pomoćno igralište Slaven Belupa uvelike je poprimilo novi izgled, a kako doznajemo iz kluba uvjeti za treniranje trebali bi biti vrhunski. Omogućilo bi to jednu važnu stvar: rasterećenje glavnog terena na kojem Farmaceuti treniraju svakodnevno.

Na pomoćnom igralištu još uvijek nema trave, ali golim okom je vidljivo da je teren dignut u odnosu na prije za barem pola metra. Nova zemlja, sitno kamenje i drenaža su postavljeni, a nadamo se kako će u budućnosti sve funkcionirati besprijekorno.

— Kompletno je skinut prvi sloj zemlje, a zatim je postavljeno automatsko navodnjavanje i potpuno nova drenaža. Sada smo napravili završni sloj te je potrebno još napraviti neke finese prije nego što krenemo s postavljanjem travnjaka. U utorak nam dolazi trava druge kategorije koju ćemo postaviti iza golova, a na njoj ćemo imati poligone za treniranje. Ono najvažnije, trava s certifikatom prve kategorije trebala bi doći do kraja idućeg tjedna kada bismo krenuli s njenim postavljanjem. Nekih osam do deset dana nakon toga naši igrači bi mogli početi trenirati na novom travnjaku. Moja prognoza je da će sve biti spremno za 15-ak do 20-ak dana — rekao nam je Daja Međimorec, voditelj stadiona u Slavenu.

Naravno, nakon što se postavi kompletno novi travnjak na teren će se postaviti i fiksni golovi, velike mreže iza istih i sve ostalo potrebno za normalno treniranje. Izgleda da će Slavenovi nogometaši već krajem ovog mjeseca ili početkom kolovoza trenirati u savršenim uvjetima na novom travnjaku.

Slušaj uživo
zatvori