Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Počeli su Podravski motivi, gradski park vrvi posjetiteljima

Počeli su 23. Podravski motivi. Manifestacija tradicionalnih obrta, zanimanja i naivne umjetnosti, zbog jučerašnjeg lošeg vremena, svečano je otvorena danas kada su na gradskom paviljonu slikari preuzeli ključeve grada.

A trajat će do sutra i ove će se godine, podsjećamo, predstaviti višestoljetna tradicija proizvodnje meda. Posjetitelji u gradskom parku mogu vidjeti starinske košnice, vrcalke, zaštitne kape i hranilice koje će biti izložene sa suvremenom opremom, apisarijima i raznim vrstama meda.

Slikari se bave pčelarstvom kao glavnom temom na svojim radovima, a naši najmlađi sudjeluju na radionicama naivnog slikarstva, druže se s maskotom Pčelice i uživaju u lutkarskim predstavama lutkarske družine “Kopriva pec, pec” Društva Naša djeca Koprivnica.

Med ima posebnu ulogu i na tradicionalnoj nedjeljnoj izložbi kolača, gdje će udruge žena predstaviti svoje načine spravljanja medenjaka, a udruga Lipa pobrinut će se i za degustacije meda za vrijeme festivala.

Turistička zajednica grada Koprivnice pripremila je i raznovrstan zabavni program s nastupima kulturno-umjetničkih društava, glazbenih sastava i orkestara među kojima su Ausswinkl muzikanti, Štublin bend, Dixiland band Čakovec, FA Koprivnica, limena glazba KUD-a Ludbreški Karlovac, puhački orkestar iz Domžala i KUD Podravka.

U Podravskim motivima sudjeluje i Podravkina udruga volontera Puls. Udruga trenutno provodi akciju “Od srca za osmijeh 2” kojom želi pomoći u realizaciji projekta “Terapijskim jahanjem za osmijeh djece”.

Cijeli program ovogodišnjih Podravskih motiva pročitajte ovdje.

zatvori