Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mladi Koprivničanci naučili kako krenuti stopama YouTube zvijezda

Nakon predavanja ‘Kako postati YouTuber’, stručnjak za YouTube Matej Lončarić u Koprivnici je pod okriljem Koprivničkog poduzetnika održao radionicu ‘Kako biti uspješan digitalac na novim medijima’. Bio je to ujedno i početak projekta ‘REC: Summer in Koprivnica’ u sklopu Ljeta na Zrinskom.

Radionica je održana u srijedu u prostorima Pučkog otvorena učilišta Koprivnica, a polaznici su mogli naučiti kako samostalno kreirati sadržaj, snimati se, uređivati video i objaviti ga na YouTubeu.

Matej je sudionike motivirao da stvaraju originalan i zabavan sadržaj te istaknu svoje talente, a možda YouTube pretvore i u karijeru, kao što je to čest slučaj u svijetu. Objasnio je tko su YouTuberi i zašto nove generacije preferiraju YouTube, kamo to vodi, kako popularni YouTuberi postaju idoli i zvijezde te influenceri kojima gledatelji sve više vjeruju i koji stvaraju trendove i utječu na naše izbore.

Nakon radionice, sudionici će mobitelima snimati sve važnije događaje u gradu – sportske, kulturne, edukativne, a naravno i zabavne u sklopu Ljeta na Zrinskom, koji će potom biti objavljivani na YouTube kanalu RECKC. Krajem kolovoza bit će organiziran i meet up s YouTuberima na kojem će biti proglašen i najbolji video uradak.

zatvori