Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Košarkašice Hrvatske na krilima naših Ive Ilić i Valentine Šimunić u polufinalu EURA

Hrvatska ženska košarkaška U-20 reprezentacija, za koju nastupaju i Koprivničanka Iva Ilić i Valentina Šimunić iz Hlebina, jučer je izborila polufinale Europskog prvenstva divizije B koje se igra u Izraelu.

U jučerašnjem odlučujućem susretu Hrvatska je pod vodstvom trenerice Linde Atić Borak svladala Veliku Britaniju i tako osigurala ulazak u polufinale. Podsjetimo još ranije naše košarkašice pobijedile su Izrael, Rumunjsku i Irsku, a jedini poraz stigao je u trećem kolu protiv Bjelorusije.

Jedna od ključnih igračica u svim utakmicama bila je Valentina Šimunić koja puni sve statističke stupce pa je tako jedna od vodećih po pitanju ukradenih lopti na prvenstvu.

— Najčešće igram poziciju playmakera ili šutera. Jučerašnja pobjeda protiv Velike Britanije nam je osigurala polufinale. Bio je to neopisiv osjećaj, ali ništa još nije gotovo jer nam ključne utakmice tek slijede. Trebamo ostati hrabre i ustrajne do kraja jer samo prva tri mjesta vode u elitni razred košarke — rekla nam je Valentina, inače igračica virovskog Podravec Giganta.

Ključnu utakmicu za plasman u A diviziju Hrvatice će igrati sutra s početkom u 19:30 protiv vršnjakinja iz Njemačke.

— Sigurno da nam neće biti lagano u polufinalu, ali svaki sportaš se nada i želi postići najbolje što može u danom trenutku. Mislim da smo mi u naletu i da možemo iznenaditi u sljedeće dvije utakmice — optimistična je Valentina koja nije skrivala ponos što je među 12 najboljih košarkašica generacije. — Igrati za reprezentaciju i nositi kockasti dres zaista je nešto posebno. Na nama je da ostavimo srce na terenu, da damo sve od sebe tih 40 minuta i da predstavimo našu zemlju u najboljem svijetlu — zaključila je.

Objasnila nam je Valentina da je prioritet plasman u A diviziju što će osigurati tri prvoplasirane reprezentacije. Ipak, sigurno smo da će i ona i Iva, ali i sve suigračice učiniti sve da ovog vikenda dođu možda i do zlatne medalje. U svakom slučaju, sretno im!

IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Iva Ilić
IZVOR: FB Valentina Šimunić.
IZVOR: FB Valentina Šimunić.
zatvori