Utorak, 25. lipnja 2024.

BRAVO FARMACEUTI Druga pobjeda u nizu, pao je Inter u Zaprešiću

Nogometaši Slaven Belupa upisali su novu prvenstvenu pobjedu i to u gostima kod Intera u Zaprešiću.

Trener Slavena Željko Kopić, u odnosu na sastav koji je osvojio tri boda u prošlom kolu protiv Lokomotive, napravio je jednu promjenu u prvih 11. Umjesto Kendeša, prednost na desnom krilu dobio je Dinko Trebotić i tako po prvi puta zaigrao u dresu Farmaceuta.

Prvi udarac za Slaven uputio je Ivanovski sa 16 metara nakon sto se sam izborio za loptu, no pucao je po sredini gola. Opasan udarac četiri minute kasnije s 35 metara uputio je Puljić, lopta je nezgodno odskočila ispred Markovića, no on je dobro reagirao.

Veliku šansu u 25. minuti imao je Slaven. Iskosa slobodnjak je izveo Bouadla, Vidović je okrznuo loptu no nedovoljno da prevari domaćeg vratara koji odlično reagira i odbija loptu u korner.

Četiri minute kasnije lijepo je pucao Puljić, ali je Marković još jednom odlično reagirao. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme Farmaceuti su otvorili na najbolji mogući način. Vrljičak je proigrao Bouadlu koji sjajno centrira u peterac gdje Ivanovski odlično regira i posprema loptu u mrežu. Drugi gol u prvenstvu, ispostavilo se kasnije, ponovno za tri boda.

Slaven je i nakon gola nastavio napadati, pokušavali su Trebotić i Vidović, ali rezultat je ostao 1:0. U 73. minuti opasno je zaprijetio domaćin, ali je Purić fantastično obranio gol Slavena.

Inter je u zadnjih 10 minuta u potpunosti preuzeo inicijativu i pritisnuo Slaven. Pokušavali su domaći centaršutevima, ali su Farmaceuti izdržali i došli do druge pobjede u nizu. Tako je Slaven došao do šestog boda te nakon nepotpunog trećeg kola dijeli drugo mjesto s Dinamom koji ima utakmicu manje.

U idućem kolu, u subotu 5. kolovoza, nogometaši Slaven Belupa na koprivničkom Gradskom stadionu ugostit će vinkovačku Cibaliju. Nakon te utakmice Farmaceutima slijede dva teška gostovanja, prvo će igrati u Splitu protiv Hajduka, a tjedan dana kasnije u Zagrebu protiv Dinama.

TREĆE KOLO PRVE HNL:
INTER ZAPREŠIĆ – SLAVEN BELUPO 0:1 (0:0)

Zaprešić, SRC Zaprešić, 29.07.2017.

NK INTER ZAPREŠIĆ (4-3-3)
Santini – Dalić, Ćosić, Filipović, Haramustek – Mazalović, Šarić, Rak – Tomičić, Blažević, Puljić

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Vidović, Telushi, Vrljičak – Trebotić, Ivanovski, Bouadla. Trener: Željko Kopić.

zatvori