Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

ŽENSKI NOGOMETNI TURNIR Četiri ekipe nastupit će na međunarodnom Koprivnica Women’s Cupu

Ženski nogometni klub Koprivnica bit će 30. lipnja i 1. srpnja domaćin jakog međunarodnog nogometnog turnira pod nazivom Koprivnica Women’s Cup. Turnir će se igrati na igralištu lokalnog županijskog drugoligaša Miklinovca.

Osim naših Koprivničanki, na turniru ćemo gledati i ekipe bugarskog Ekometa iz Plovdiva, hrvatskog prvoligaša ŽNK Pregradu te ŽNK Vrbovec, ekipu koja se natječe u Drugoj hrvatskoj ligi. Prije nego što krenu utakmice bit će određeni parovi polufinala.

— Cilj našeg turnira je popularizacija ženskog nogometa u našem gradu, ali i u našoj županiji. Želimo da ovo bude prvi od mnogih turnira koje ćemo jednom godišnje organizirati u Koprivnici, želja nam je da on postane tradicionalan. Ove godine uz nas će igrati još tri ekipe, a u budućnosti se nadamo da će taj broj rasti i do osam ili deset ekipa — rekao nam je trener ŽNK Koprivnica Ivica Lukač.

Utakmice će se igrati dva puta po 30 minuta, a nakon turnira najboljim ekipama i pojedinkama bit će dodijeljeni pokloni i nagrade. Još jedan hvalevrijedan potez kluba starog tek godinu dana koji svakim svojim potezom želi popularizirati ženski nogomet. Hoće li Koprivnica uistinu dobiti tradicionalni ženski nogometnu turnir vrijeme će pokazati. Za početak, slijedi nam prvi Koprivnica Women’s Cup posljednjeg dana lipnja i prvoga dana srpnja.

zatvori