Petak, 26. travnja 2024.

VELIKO POJAČANJE Ivana Kirilenko potpisala za ŽNK Koprivnica

Ženski nogometni klub Koprivnica doveo je veliko pojačanje u svoje redove. Ivana Kirilenko, najbolja igračice golgeterica Druge hrvatske nogometne lige Sjever priključila se koprivničkom drugoligašu koji je ovim transferom najavio pohod na Prvu ligu.

Sretan nakon potpisa s velikim pojačanjem bio je trener ŽNK Koprivnica Ivica Lukač koji je najavio da je ovo tek prvi korak u velikim planovima koje ima koprivnički klub.

– Kao trener sam presretan jer sam dobio najbolju igračicu Druge lige Sjever. S ovim potpisom naš klub želi pokazati da ide velikim koracima prema naprijed. Ivana je tek prvo od pojačanja koje spremamo za ljeto. Nadam se da će ih biti još jer se uistinu ozbiljno pripremao za nadolazeću sezonu. Ako se želimo baviti ozbiljno ženskim nogometnom moramo ući u Prvu ligu, a ljetna pojačanja bit će prvi korak prema tome. Želimo dići ženski nogomet u našem gradu na visoku razinu te želimo pokrenuti Školu nogometa za djevojčice. Zato i radimo ovako marljivo i van natjecateljske sezone – rekao nam je Ivica Lukač trener ŽNK Koprivnica.

Ivana Kirilenko višestruko je nagrađivana nogometašica. Redovito na svoje police stavlja pehare najbolje igračice i strijelkinje, što na natjecanjima u malom nogometu, što na natjecanjima u velikom nogometu. Nakon potpisa za Koprivnicu nije skrivala svoju sreću.

– Jako sam zadovoljna što sam potpisala za Koprivnicu, nadam se da ćemo imati puno uspjeha u novoj sezoni. Moj osobni cilj je ženska nogometna reprezentacija, a do nje ću doći upornim radom. Moram priznati da mi se dopada projekt koji su mi predstavili u ŽNK Koprivnica i jedva čekam da se priključim svojim prijateljicama. Naravno, unatoč velikim ciljevima u nogometu, neću zapostaviti školu koju planiram završiti te upisati fakultet – poručila nam je Ivana Kirilenko.

Očito je da Koprivnica misli ozbiljno. Kako su nam objasnili iz kluba Ivana je tek prvi korak prema Prvoj ligi koja je veliki cilj jer se svi ozbiljni klubovi nalaze u najvišem rangu. Ovaj potez očiti je dokaz da se ne nalaze baš svi ozbiljni klubovi u Prvoj ligi već se neki od njih tek spremaju ući u najviši rang hrvatskog ženskog nogometa.

zatvori