Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SVEČANI MAKE-UP – Kako ga postići?

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com, a danas posebno za vas pišu o svečanom make up-u.

Sezona je maturalnih zabava, vjenčanja i drugih prigoda u kojima moramo zablistati i izgledati najbolje što znamo. Predivna haljina i svečana frizura neće izgledati potpuno ukoliko nemamo makeup, koji će od ukupnog izgleda postići savršenstvo. Savršen primjer svečanog i glamuroznog makeup-a predstavljen je na našoj divnoj maturantici Sandri Delimar, koja je uz poklon bon, u nagradnoj igri portala Drava.info osvojila i potpuni maturalni makeup za koji je zaslužna Maja Mutavdžija. Kako ga postići? Ne brinite, u nastavku donosimo sve trikove.

LICE

Izuzetno je važno da je makeup za svečane prigode dugotrajan, zbog čega je najbitnije dobro pripremiti kožu. Napravite piling lica, dobro očistite kožu koristeći micelarnu vodu ili tonik te hidratizirajte kožu koristeći hidratantnu kremu. Na lice svakako nanesite primer, koji odgovara vašem tipu kože. Pri odabiru pudera pripazite na njegovu dugotrajnost i na odabir odgovarajuće nijanse. Puder na licu, kao i korektor setirajte puderom u prahu, te nanesite bronzer kako bi vam lice dobilo definiciju i toplinu. Za kraj, svakako se preporuča korištenje highlightera, koji će naglasiti vaše lice, dati mu sjaj i svježinu, a to je upravo ono čemu težimo.

OČI

Nježne zemljane nijanse sjenila u kombinaciji s crnim eyelinerom, uvijek su dobitna kombinacija. Mačkasti izgled eyelinera uokvirit će vaše oči i otvoriti vam pogled. Ukoliko niste osoba za tamne eyelinere, smeđe nijanse sjenila sa sjajnim zlatnim tonovima uvijek su dobar odabir. Za dodatno naglašavanje očiju svakako se preporučuju umjetne trepavice.

USNE

Odvažna, crvena boja na usnama simbol je hollywoodskog glamura, a posebice u kombinaciji s crnim eyelinerom. Crvene usne trend su koji ne prestaje, a daju dojam seksipila, samopouzdanja i snage. Uz neutralnije oči, dobro je biti hrabar i igrati se bojama na usnama, no ukoliko na očima imamo sjajne nijanse i sjenila u bojama, uvijek je sigurno koristiti neutralne, nude nijanse.

Uz ovih nekoliko jednostavnih savjeta bit ćete prava kraljica maturalne zabave.

zatvori