Petak, 26. travnja 2024.

Legendarni Gruntovčani u Sigetec privlače i strane turiste

Prošle subote, 17. lipnja, u Sigetec je stigao autobus slovenskih registracijskih oznaka, pun veselih sredovječnih turista koji su u svoj plan puta po Hrvatskoj uvrstili i mjesto u kojem su snimani legendarni Gruntovčani.

Dočekali su ih i po Sigecu proveli članovi Sigečkog srca i KUD-a Gruntovec. Obišli su lokacije na kojima je snimana poznata serija, a potom svratili u Društveni dom gdje su im domaćini organizirali priredbu sa skečom i ugostili ih kolačima, sokom i gemištom.

Slovenci iz općine Hrastnik u Štajerskoj, oduševljeni prijemom domaćina, pozvali su Sigećane da im dođu na njihovu manifestaciju koja se održava u ožujku iduće godine.

No, ovo nije bio prvi posjet slovenskih turista Sigecu. Prošle godine, također u lipnju, u ovo malo podravsko mjesto došla su dva autobusa iz okolice Murske Sobote, a njihovi su putnici također došli vidjeti mjesto gdje su snimani Gruntovčani. Domaćini su im također bili članovi udruge Sigečko srce i KUD-a Gruntovec, s obzirom na to da općina nema turističku zajednicu. Sigetec, međutim, svakako ima turistički potencijal, o čemu svjedoče i brojni drugi upiti koje tamošnji mještani dobivaju.

Ustupila Milica Lukačinec.
zatvori