Subota, 27. travnja 2024.

RK PODRAVKA VEGETA Mrđen više nije trener, nekoliko kandidata za preuzimanje klupe, uskoro sastanak vlasnika i glavnog sponzora

Turbulentno je vrijeme u Rukometnom klubu Podravka Vegeta. Nakon teškog poraza u Zagrebu od Lokomotive, unatoč kojem je na gotovo nevjerojatan način osvojena dvostruka kruna, prva ekipa ostala je bez trenera, a jučer je održana sjednica Nadzornog odbora.

Sada već bivši trener Goran Mrđen ponudio je nakon utakmice protiv Lokomotive i prije jučerašnjeg sastanka ostavku što su glavni ljudi u klubu jučer i prihvatili. Prema informacijama koje imamo užurbano se radi na imenovanju novog trenera. Neki od kandidata trebali bi biti Zdravko Zovko, Irfan Smajlagić, Boris Dvoršek, Neven Hrupec, Silivo Ivandija i Vladimir Vujović.

S obzirom na financijske mogućnosti Podravke, mišljenja smo da će prva četiri s popisa teško pristati na manje plaće od onih na koje su do sada navikli. Gledajući sve parametre nekako u prvi plan dolazi ime Vladimira Vujovića koji je već jednom bio u našem klubu i to kao trener golmanica. Do nedavno je vodio rukometaše GRK Varaždin. S obzirom na pozitivna iskustva iz Podravke i to da bi trebao ‘ući u financijske gabarite’ možda baš on preuzme klupu dvostrukih prvakinja Hrvatske.

Što se tiče igračkog kadra, Koprivnicu će napustiti Selena Milošević i Simona Hajduk koje odlaze u Izrael te Anamarija Gugić koja odlazi u Norvešku. S obzirom na toliko veliku želju za boljim rezultatom u Europi sigurno je da će biti potrebno na njihova mjesta dovesti pojačanja.

— Prihvaćena je ostavka trenera Gorana Mrđena i u intenzivnoj smo potrazi za novim. Također, radimo i na igračkom kadru. Dovest ćemo nekoliko igračica koje će za nas biti i prinove i pojačanja. O velikim igračkim pojačanjima ne možemo govoriti jer su za mene to igračice iz klubova poput Vardara, Gyora i Budućnosti, a u ovom trenutku nije realno da neke od njih dovedemo u Koprivnicu. Ne smijemo čekati zadnji čas s pojačavanjem igračkog kadra tako da već neka rješenja imamo u planu, a naravno da ćemo se i s budućim trenerom konzultirati oko svega. Sve ćemo znati u roku od tjedan-dva — rekla nam je direktorica kluba Božica Palčić.

Ono o čemu puno toga ovisi je sastanak koji će se u iduća dva tjedna održati između vlasnika kluba, Grada Koprivnice, i glavnog sponzora, koprivničke prehrambene industrije Podravke. Dojma smo da se taj sastanak trebao dogoditi puno prije, ali s obzirom na lokalne izbore i promjene u vrhu glavnog sponzora očito je ‘pao’ u drugi plan. Sigurni smo da je želja svih navijača najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba da Podravka igra važnu ulogu u Europi, ali ukoliko neće biti prave suradnje Grada i glavnog sponzora to će biti nemoguće.

zatvori