Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Podravka Vegeta u polufinalu kvalifikacija za Ligu prvakinja igrat će protiv Turkinja

Podravka Vegeta u polufinalu kvalifikacija za Ligu prvakinja igrat će protiv turske ekipe Belediyesi Kastamolu. Ishod je to izvlačenja kvalifikacijskih grupa održanog jučer u sjedištu Europskog rukometnog saveza u Beču.

Podravki Vegeti pripala je druga pozicija u Grupi 1 u kojoj je nositelj norveški Vipers Kristiansand. Treći je turski Belediyesi, a četvrti HC Gomel iz Bjelorusije.

Polufinale će se igrati 9. rujna, a finale dan kasnije. Od četiri ekipe samo jedna ulazi u Ligu prvakinja, a ostale nastavljaju natjecanje u kvalifikacijama za EHF kup.

Na izvlačenju u Beču bile su i tajnica kluba Ljerka Vresk te direktorica Božica Palčić koja je izjavila: — O ekipama koje su u grupi nemamo informacija, ali odmah tokom ovog i idućeg tjedna prikupit ćemo podatke, imati više informacija. U turskoj ekipi Kastamonu Belediyesi igraju i dvije hrvatske rukometašice, Pavić i Kožnjak. Sve ekipe su sigurno dobre, čim su se prijavile i ušle u kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvakinja.

U slučaju pobjede Podravka Vegeta bi za ulazak u Ligu prvakinja igrala s pobjednikom susreta Vipers – Gomel, u slučaju poraza s poraženim iz istog susreta.

zatvori