Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Preuzima li Podravka PIK Vrbovec? Evo što kažu u Starčevićevoj

Iako su se neki nadali da će Podravka preuzeti PIK Vrbovec, u ovom trenutku od toga neće biti ništa.

Naime, ne postoje pravni modeli prema kojima bi koprivnička kompanija preuzela vrbovečku, iako su mnogi to priželjkivali. Prema glasinama iz kompanijskih kuloara koje su se proširile i gradom, Podravka bi pod dug od posrnulog Todorićevog carstva preuzela mesnu industriju iz Vrbovca. Zato je, prema istim tim glasinama, i nastavila isporučivati svoje proizvode Konzumu.

No, istina je ipak nešto drugačija. Vedran Šimunović, potpredsjednik za Korporativni marketing, razvoj i komunikacije ponovio nam je da se Podravka, kao i ostali dobavljači, obvezala nastaviti isporučivati svoje proizvode. Navodno preuzimanje PIK-a od strane Podravke nazvao je neutemeljenim špekulacijama. Naime, u ovom trenutku za to ne postoji mogućnost, jer ni jedan od dobavljača nema privilegirani položaj u odnosu na druge, pa tako ni koprivnička kompanija.

Na upit kako će imenovanje bivšeg predsjednika Podravkine uprave Zvonimira Mršića na mjesto savjetnika izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu hrana u Agrokoru utjecati na odnose dviju kompanija, Šimunović je rekao da nema očekivanja. Naime, Mršićev je posao vezan uz Zvijezdu, Jamnicu, Ledo…, a ne uz odnose s dobavljačima.

Sam Zvonimir Mršić rekao nam je da u ovom trenutku ne može davati izjave o svom novom poslu i mogućim rješenjima.

zatvori