Srijeda, 8. svibnja 2024.

NAKON PROVEDENE ANKETE Znače li rezultati da se bazeni definitivno grade?

Nakon objave rezultata ankete koji pokazuju da gotovo 90% Koprivničanaca želi vanjske bazene na Carinama, provjerili smo koji su daljnji koraci koje će Komunalac poduzeti. Znače li rezultati ispitivanja pulsa građana da se bazeni definitivno grade i do kada bi oni trebali profunkcionirati?

Prema riječima predsjednice Uprave ovog gradskog poduzeća Maje Hleb, sada je na Nadzornom odboru da prihvati prijedlog i da zeleno svjetlo za njihovu gradnju.

– S obzirom na to da mi imamo sve dozvole i gotove projekte koji su nam potrebni, ostaje na Nadzornom odboru da odluči hoće li se i kada ići u izgradnju bazena. Po sadašnjim informacijama, sjednica Nadzornog odbora trebala bi se održati kroz dva do tri tjedna. Na toj, prvoj nadolazećoj sjednici odlučit će o gradnji bazena – rekla je Dravi.info.

Izvor: GKP Komunalac.

U slučaju da Nadzorni odbor Komunalca prihvati prijedlog, kreće se s postupkom javne nabave i ugovaranjem poslova s izvođačima. Prema nekom okvirnom planu, najavljuje, bazeni bi bili spremni za kupanje sljedećeg ljeta.

Podsjetimo, postojećem kompleksu zatvorenih bazena dodao bi se rekreacijski bazen površine od 137 četvornih metara te bi se na njega nastavljao mali dječji bazen površine od 28 četvornih metara, dok bi se zasebno vodeno igralište Spray park prostiralo na 154 četvorna metra s dvadesetak raznih vodenih elemenata namijenjenih za igru i zabavu najmlađih.

Izvor: GKP Komunalac.

Bila bi to prva faza gradnje, koja je procijenjena na 3,7 milijuna kuna, a iz Komunalca najavljuju i daljnje uređenje koprivničkih bazena.

– Što će biti s drugim fazama, teško je sada reći. Ne mogu sada potvrditi kad će one biti, ali u planu je izgradnja velikog bazena i ostalog sadržaja. Želja nam je obogatiti ponuda u vrijeme toplijeg vremena – kaže Hleb.

Računaju da bi se tako, pojašnjava Hleb, u tom periodu posjećenost povećala za najmanje trideset posto.

– Inače, posjećenost iz godine u godinu raste. Godišnje bilježimo sedamdesetak tisuća prodanih karata i možemo govoriti o kontinuiranom rastu broja dolazaka na bazen. Isto tako, dolazi nam sve više posjetitelja iz drugih gradova, pogotovo s bjelovarskog područja – pojasnila je.

Podsjetimo još da je u anketi sudjelovalo 1080 građana, od kojih se 966 izjasnilo se da je za izgradnju prve faze vanjskog dijela bazenskog kompleksa.

Izvor: GKP Komunalac.
zatvori