Petak, 26. travnja 2024.

MŽNL Rasplet prvenstva u posljednjem kolu, Kocijan: Neće biti lako u Pitomači

Pred nama je rasplet prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. U posljednje kolo vodeće momčadi lige Garić i Tehničar ulaze s istim brojem bodova, ali zbog boljeg međusobnog omjera prednost je na strani nogometaša iz Garešnice.

Cvetkovčani će u subotu na teško gostovanje kod trećeplasirane Pitomače i jedino kako mogu do naslova je da ostvare bolji rezultat u zadnjem kolu nego što će ostvariti Garić. S obzirom na to da Garešničani igraju protiv jedanaestoplasiranog Graničara iz Đurđevca čini se da Tehničar ima nemoguću misiju pred sobom. Ipak, nada umire posljednja.

— Iako je Pitomača prošlog vikenda kiksala protiv Križevaca, smatram da će u utakmicu s nama ipak ući odlučno i da nam neće biti lako. Svjesni smo činjenice da više ne ovisimo sami o sebi, ali to ništa ne mijenja. Definitivno idemo po pobjedu i još jednom pokazati da smo najjača ekipa u ligi — rekao nam je jedan od najvažnijih kotačića u ekipi Tehničara Mateo Kocijan.

Prije samo nekoliko kola izgledalo je da Cvetkovčani nezaustavljivo grabe prema prvom mjestu, a onda su usporili i dopustili da ih konkurenti sustignu. Ipak, Kocijan ocjenjuje sezonu pozitivno. Evo što nam je rekao i o budućim planovima:

— Jako sam zadovoljan svojom izvedbom, kao i izvedbom svoje momčadi. Naravno da ostaje gorak okus zbog preranog opuštanja i propuštene prilike da još davno riješimo prvenstvo, no to je sport. Što se tiče mog ostanka, još je prerano za razgovor o tome, ali htio bih napomenuti da samim profesionalnim ponašanjem od uprave do trenera, kao i stjecanjem iskustva od velikog Krune Lovreka, Tehničar kao klub ima definitivno svijetlu budućnost i velika odskočna daska za svakog pojedinca — zaključio je Kocijan.

U ostalim susretima 26. kola MŽNL Slatina će igrati protiv Rovišća dok će u županijskom derbiju snage odmjeriti Podravac i Križevci. Tomislav će u Bereku biti domaćin Zdenki, Dinamo u Predavcu Daruvaru, a Papuk u Orahovici Virovitici.

Sve utakmice igrat će se u subotu s početkom u 17:30.

zatvori