Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

PAN LJETNA LIGA Evo kada počinje malonogometni spektakl, kako se prijaviti i kolike su nagrade

Sada je sigurno. Malonogometni spektal Pan Ljetna liga vraća nam se u Koprivnicu. Koprivnički Gradski stadion, odnosno bivše rukometno igralište na koje je ove godine postavljena umjetna trava, bit će domaćin ponajboljim malonogometašima našeg grada, županije i okolice. Medijski pokrovitelji Ljetne lige bit će Radio Drava i portal Drava.info, a organizirat će ju Koprivnička udruga za rekreativni sport (KURS) u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Koprivnice.

— Konačno možemo reći: kreće Ljetna liga! Iza nas je veliko iskustvo, osam godina rada, organiziranja KC Lige, organizirali smo i Kup nacija u Koprivnici te Europsko mininogometno prvenstvo u Vrsaru. Imamo i želju i znanje da napravimo Ljetnu ligu na tragu onih nekadašnjih kojih se svi rado sjećaju. Ovogodišnja će biti u novom ruhu, s mladim snagama koje su spremne napraviti jedan pravi ljetni događaj — rekao nam je predsjednik KURS-a Tomislav Zalar.

Snimio Luka Šarlija.

Zalar nas je upoznao i s propozicijama natjecanja na kojem će se ove godine igrati samo u seniorskoj konkurenciji.

— Za razliku od KC Lige, na PAN Ljetnoj ligi moći će igrati svi. Od amatera do profesionalaca, od Četvrte županijske lige do međunarodnog ranga, ako bude zainteresiranih. Kotizacija po ekipi bit će 800 kuna. Momčad može prijaviti najviše 10 igrača završno sa zadnjom utakmicom u skupini. U eliminacijskom dijelu turnira mogu si dovesti još dva igrača, ali uz plaćanje od 350 kuna po svakom. Igrat će se 5+1 na ‘petmetarske golove’ uz akumulirane prekršaje. U skupini će se igrati utakmice 2×15 minuta, a u eliminacijskoj 2×20 minuta — rekao je Zalar.

Izvlačenje skupina, kao i eliminacijskog dijela, bit će javno te će svi moći sudjelovati. Natjecanje kreće 23. lipnja, a prijave kreću od danas. Momčadi se mogu prijaviti putem telefona 099 6652 351 i 099 3190 094. Utakmice će se igrati uglavnom od 18 pa sve do 23 sata, što znači da će se igrati pod reflektorima za dodatnu draž.

Snimio Luka Šarlija.

Osim reflektora, dodatan spetakl napravit će i montažne tribine, umjetna trava, blizina centra, prijenos finala na televiziji, odličan mali nogomet, ali i bogate nagrade. Nagradni fond Ljetne lige je 30.000 kuna, a prvoplasirana momčad osvojit će nagradu od čak 20.000 kuna.

Prema početnim najavama, Ljetna liga bi mogla brojiti 32 ekipe. Osim natjecateljskih utakmica, trebale bi se igrati i dvije revijalne utakmice. Prva bi bila između koprivničkih novinara i ekipe Grada, a druga između reprezentacije hrvatskih novinara i reprezentacije slovenskih novinara.

Na današnjoj presici sreću u organizaciji, ali i veliko zadovoljstvo što nam se vraća ljetni spektakl poželjeli su Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, i Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

NAGRADE
Prvo mjesto: 20.000 kn
Drugo mjesto: 8.000 kn
Treće mjesto: 4.000 kn
Četvrto mjesto: 1.000 kn

zatvori