Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Klub ‘Mariška’ proslavio 15. rođendan

Koprivnički Klub za starije osobe ‘Mariška’ jučer je obilježio 15. obljetnicu djelovanja.

U prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe na Lenišću tim je povodom održana izvještajno-izborna skupština te prigodni glazbeno-scenski program.

Predsjednica Kluba Valentina Čadavec predstavila je izvješće o radu za proteklu 2016. godinu, dok je svečani program nastavljen sportskim natjecanjem u raznim disciplinama te ručkom u dvorištu Doma uz glazbu i ples.

Slavlju su prisustvovali župan Darko Koren, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki ispred Koprivničko-križevačke županije, kao i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

U svom obraćanju župan je zahvalio Klubu na svim aktivnostima i projektima koje provode s puno ljubavi, predanosti i truda, a sve kako bi osobama treće životne dobili omogućili kvalitetan, sadržajan i dostojanstven život. Naglasio je i važnost projekta gerontodomaćica “Ruka pomoći” te je dodao kako i dalje očekuje odličnu suradnju kakvu su imali svih ovih godina.

U svom obraćanju, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić čestitao je Klubu 15. obljetnicu te dodao – Nema manifestacije na kojoj nas ne uveseljavate, nema manifestacije na koju vi ne dođite kao začin. Rekao bih „što je Vegeta gospodarstvu to su Mariške našem društvenom i zabavnom životu“. Hvala svim institucijama koje vas podržavaju u vašem radu, uvjeren sam da ćemo svi to zajedno raditi i dalje. Budite i dalje ono što jeste, ponos našeg grada, naše Koprivnice.

Klub su 2002. godine osnovali zaposlenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica, u čijim prostorima i djeluju, a ime je dobio po poznatoj koprivničkoj glazbenici Mariški Holoubek Funjak.

zatvori