Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Sunce je upeklo, no koliko će to dugo trajati?

Premda je atmosfera nad našim krajevima posljednjih dana prilično nestabilna pa se bilo kada i bilo gdje mogu očekivati grmljavinski pljuskovi, ljeto je ipak tu, čemu svjedoče i modne kombinacije na Zrinskom trgu.

Slično vrijeme čeka nas i u nadolazećim danima. Vikend će tako biti podosta sunčan, ali mjestimice su uz jači razvoj naoblake mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjerojatno ih neće biti svugdje, ali ponegdje ako se “poklopi” kombinacija povoljnih uvjeta može nastati i pravo olujno nevrijeme. U svakom slučaju, ništa neobično za ovo doba godine. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperature će se kretati između 15 i 18 ujutro te 28 i 30 stupnjeva poslijepodne.

Gotovo jednako tako bit će i u ponedjeljak, a tamo negdje oko utorka ili srijede nazire se nekakva hladna fronta koja bi nam mogla donijeti prolazno osvježenje i nešto kiše, možda i uz pokoje nevrijeme. No, ta je promjena vremena još uvijek nedefinirana pa je upitno hoće li se ostvariti i koliko će biti jaka.

Bilo kako bilo, ni to eventualno zahlađenje ne bi dugo potrajalo i već prema kraju tjedna temperature će ponovno porasti do 30 i više stupnjeva.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori