Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Mlada umjetnica Kristina Ogrinec oduševljava svojim fotografijama

Koprivničanka Kristina Ogrinec svoje je obrazovanje odlučila nastaviti u Ljubljani gdje je ovih dana predstavila svoje radove na Akademiji koju pohađa.

Kristina studira na Akademiji za likovno oblikovanje i vizualnu umjetnost. Kako kaže, odlučila se na studij upravo u Sloveniji radi dvojnog državljanstva s mamine strane, zbog kojeg ima ista prava kao i slovenski državljanin.

Kristina Ogrinec.

– Želja mi je raširiti znanje o svijetu pa sam tako počela s odlaskom u Ljubljanu – rekla nam je Kristina.

Pohađa smjer Fotografija koji sadrži različite predmete kao što su crtanje i slikanje, grafički dizajn, tipografija, video i medij. Zbog toga nije opredijeljena samo na fotografiju, nego širi znanje na više područja umjetnosti.

– Mene osobno uz to zanima video, ples, performans i unikatno oblikovanje, to je ukratko što se tiče grane umjetnosti. Zanima me naravno još puno više toga – kaže.

Na kraju svakog semestra Akademija organizira izložbu na kojoj svi studenti prezentiraju svoje radove. Izložene fotografije imaju određene teme, govori Kristina.

– Izložbe su rađene po temama koje smo dobili od naših profesora. Industrija je tema koju smo proučavali, dokumentirali smo proces proizvodnje i postupak rada za određenu firmu kao predstavni dokument. S druge strane smo na drugačiji način ulazili u izražavanje unutrašnje umjetnosti kroz određene riječi kao što je strast, raspoloženje, razočaranje.

Naravno, ovo je tek početak Kristinine priče. Priznaje da ima želju izložiti svoje radove u sklopu samostalne izložbe.

– Razmišljala sam o osobnoj izložbi jer imam dovoljno radova, samo još uvijek čekam na pravi trenutak – najavila nam je.

Nadamo se da ćemo izložbu njezinih radova s vremenom vidjeti i u rodnoj joj Koprivnici. Do tada, zavirite u fotogaleriju kako bi vidjeli samo dio onoga čime se bavi te posjetite njezin Fickr i Facebook profil.

zatvori