Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Borac u MŽNL, Miklinovčani prvoligaši, spašen herešinski Omladinac?

Iako je loptanje na županijskim travnjacima tek završilo, izgleda da nas čekaju uzbudljivi dani kada se radi o tome tko će u kojoj ligi igrati. Sa sigurnošću možemo reći da je iz Prve lige ispao Fugaplast, a da će u nju ući Ferdinandovac, kao što možemo sa sigurnošću reći da u Drugu ligu ulaze Podravec iz Torčeca i Rudar iz Glogovca, a da je iz nje ispala Gornja Rijeka.

Ono što je puno zanimljivije je informacija do koje smo došli danas, a to je da je Borac iz Imbriovca predao zahtjev za igranje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, što je još i prije napravila kloštranska Mladost. Zaista čudna odluka Imbriovčana koji su prošle sezone svojevoljno odustali i istupili iz istog natjecanja. Ipak, puno pametniji ćemo biti u srijedu kada naš Savez mora poslati ime kluba koji će se iduće godine natjecati u MŽNL. Hoće li to biti Borac ili Mladost saznat ćemo za dva dana. Skloniji smo vjerovati da će to biti Kloštrani.

– U srijedu ćemo imati konačnu odluku. Zahtjev su za sada predali Borac i Mladost, ali do prekosutra se njihove odluke stignu promijeniti. Ponavljam, sve ćemo znati u srijedu – rekao nam je tajnik nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Danijel Lončar.

Također, važna vijest je i ta da iz bjelovarske i virovitičke Prve županijske nogometne lige nema kandidata za MŽNL što bi značilo da đurđevački Graničar ostaje u tom rangu natjecanja. Automatski će to povući za sobom da se naša Prva liga mora popuniti s dvije momčadi iz Druge lige. Jedna je Ferdinandovac, a druga bi trebala biti Miklinovec, iako to još uvijek nije sigurno s obzirom na to da ‘Žuta podmornica’ još uvijek ‘važe’ o tome li je zainteresirana za viši rang ili ne. Sukladno tome, Omladinac ne bi ispao iz Druge lige već bi sačuvao status drugoligaša.

– I do nas su došle informacije o tome da ćemo iduće godine moći igrati Prvu ligu. Zainteresirani jesmo, ali ne možemo ništa konkretno govoriti o tome prije srijede. Kada prekosutra saznamo odluku ostalih klubova napravit ćemo sastanak i odlučiti zajedno što je najbolje za klub – rekao nam je jedan od najvažnijih ljudi u NK Miklinovcu Vladimir Rus.

Tko će gore, a tko dole – očito je da ćemo saznati u srijedu, a do tada će se ‘vrtiti’ kombinacije. Nekako je najizglednije da ćemo Kloštrane gledati u MŽNL, Miklinovec u Prvoj ligi, a Omladinac, i iduće sezone, u Drugoj ligi.

zatvori