Petak, 26. travnja 2024.

SLETJELA PRVA LASTA Stiglo prvo pojačanje u Podravku

Ana Toth nova je igračica Podravke Vegete. Bivša članica zagrebačke Trešnjevke, Sesveta, Lokomotive, Zameta te mađarskih i rumunjskih prvoligaša prvo je pojačanje hrvatskog prvaka.

Dvadesetosmogodišnjakinja igra na lijevoj vanjskoj poziciji, a s Podravkom je potpisala ugovor na godinu dana.

— Pratili smo ju i prijašnjih godina, ali ju nismo uspjeli dovesti, nismo bili ‘kliknuli’. Evo danas smo ipak to uspjeli. Pratili smo ju cijelu sezonu u Trešnjevci gdje je imala odlične prezentacije, gdje je igrala jako dobro i bila jedna od najzaslužnijih za igranje finala Kupa. Ne vidim razlog da ako Ana bude zadovoljna s nama i mi s njom da i nakon godinu dana ne produžimo ugovor — rekla nam je direktorica kluba Božica Palčić.

Nova igračica Podravke Vegete nije skrivala zadovoljstvo potpisanim ugovorom. Istaknula je da je u najboljim rukometnim godinama i na vrhuncu karijere.

— Velika mi je čast, poziv takvog kluba se ne odbija. Podravka je veliko ime, najveći klub u Hrvatskoj i mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da ću opravdati zašto sam došla ovdje i da ćemo na kraju sezone produžiti ugovor. Gotovo sve cure znam, igrala sam s Anom Turk, Dorom Krsnik i Anom Debelić. Znam da ćemo se slagati na terenu. Velika želja, a i jedan od razloga zašto sam došla je Europa u kojoj se nadam da ćemo postići dobar rezultat. Naravno, Kup i Prvenstvo se podrazumijevaju kao naslovi koje moramo osvojiti — riječi su Ane Toth.

Da Ana neće biti jedina prinova u redovima hrvatskog prvaka potvrdila je direktorica Božica Palčić koja se osvrnula i na goruću temu trenera.

— Ja se nadam da ćemo tijekom sljedećeg tjedna realizirati još jedan transfer, a u pitanju je jedna mlada igračica. Također, spomenula bih da je ugovor produžila golmanica Antonia Jukić, a da suradnju nećemo nastaviti s Nikolinom Zadravec s obzirom na to da nam se na desno krilo vraća Ana Turk. Što se tiče trenera, danas imamo Nadzorni odbor i ja vjerujem da ćemo imati odluku o tome tko će sjesti na klupu Podravke — zaključila je Palčić.

Pitanje o treneru navodno je spalo na dva slova – Snježanu Petiku i Vladimira Vujovića. Mnogo je imena ‘prošlo’ kroz novinske retke, a tko će preuzeti klupu Podravke moći ćemo sa sigurnošću reći tek nakon što to klub službeno objavi.

zatvori