Srijeda, 15. svibnja 2024.

VELIKI DERBI Žuljić: Pobjedom želimo osigurati naslov, Presečan: Nema laganja, idemo po pobjedu

Utakmica sezone, utakmica odluke, veliki derbi i derbi za prvaka samo su neki od epiteta koji se mogu čuti u najavi utakmice Tomislava iz Drnja i kloštranske Mladosti koja će se igrati ove nedjelje u sklopu 23. kola Prve hrvatske nogometne lige.

Drnjančani u susret ulaze s dva boda prednosti u odnosu na Kloštrane i trenutno su prvi favoriti za osvajanje naslova. Ukoliko upišu tri boda u nedjelju, prvenstvo bi bilo gotovo riješeno. Ipak, nešto će se pitati i goste koji igraju u odličnoj formi na proljeće. Dokazala je to i pobjeda u prošlom kolu na domaćem terenu protiv imbriovečkog Borca rezultatom 1:0.

Tomislav u 22 odigrana kola ima 16 pobjeda i šest neriješenih rezultata. Sezona bez poraza zaista je impresivan podatak vrijedan svake pohvale. Mnogi su mislili da će Drnjančani koji su na jesen ‘letjeli’ na pogon Bačija i Horvatinovića njihovim odlaskom usporiti u drugom dijelu sezone. Ipak, igrači lidera prvenstva dokazali su da su prava momčad.

— Mislim da ćemo u nedjelju gledati dvoboj dviju najboljih ekipa u Prvoj ligi, možda ne po imenima, ali sigurno po ozbiljnosti i po treningu. I mi i oni odlično treniramo i mislim da je realno da se Tomislav i Mladost bore za naslov prvaka. Igramo na domaćem terenu gdje protiv svih uvijek idemo na pobjedu pa će tako biti i u nedjelju. Prednost nam je i to što imamo dva boda prednosti i mislim da bismo s tri boda protiv Kloštrana odlučili tko će biti prvak Prve lige — rekao nam je trener Tomislava Mario Žuljić.

Kloštrani pak iza sebe imaju gotovo savršeno proljeće. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su ostvarili osam pobjeda i to protiv momčadi poput Borca, Kalinovca i Graničara, a da su jedini kiks upisali protiv kunovečkog Bratstva odigravši 1:1 i to na svom travnjaku. Mladost, osim što ima vrlo dobre igrače, krasi i odličan momčadski duh i atmosfera koja vlada u klubu.

— Siguran sam da je ovo utakmica sezone, ne samo ova dva kluba, već cijele lige. Imamo dva boda zaostatka i nemamo što puno kalkulirati: idemo na sva tri boda. Vidim na treningu da su svi moji igrači spremni i baš sam zbog toga siguran da možemo pobijediti u Drnju. Dodatno samopouzdanje donijele su nam i pobjede protiv Borca i Kalinovca. Što se tiče Tomislava, momčad koja zabije toliki broj pogodaka zaslužuje veliki respekt, ali gledajte, nećemo se lagati, mi se tamo ne idemo braniti, mi idemo po pobjedu. Oni još imaju teške utakmice protiv Borca i Kalinovca, bit će zanimljivo do samog kraja — rekao nam je trener i igrač kloštranske Mladosti Ivan Presečan.

Što se tiče sastava, obje momčadi doživjele su velike udarce prije nedjeljnog susreta. Tomislav je ostao bez Manojlovića kojem je stradalo koljeno u prošlom kolu protiv Bratstva, dok Mladost neće moći računati na Đipala koji je nekoliko tjedana vukao ozljedu gležnja koju je obnovio proteklog vikenda. Obojica su bila važni igrači svojih momčadi i sigurno je da će se njihov izostanak osjetiti kako na jednoj, tako i na drugoj strani.

Nedjeljni dvoboj za prvaka u Drnju igrat će se s početkom u 17 sati i sigurno smo da će privući veliki broj zaljubljenika u županijski nogomet. Pobjedom Tomislava prvenstvo bi vjerojatno bilo riješeno, a svaki drugi rezultat ponudio bi nam dramu u posljednja tri kola.

zatvori