Četvrtak, 28. ožujka 2024.

UHVAĆENI U PRIJEVARI Sklapali pretplatničke ugovore s teleoperaterima pa preprodavali mobitele

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35–godišnjakom s bjelovarskog područja i 27, 27, 50 i 58 – godišnjakom s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da su osumnjičeni s područja Zagrebačke županije na poticaj 35 – godišnjaka tijekom 2013. godine osnovali trgovačka društva s namjerom preuzimanja mobilnih uređaja na prijevaran način.

Prema dogovoru i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u svojstvu odgovornih osoba trgovačkih društava sklopili su s dva teleoperatera u Koprivnici, Križevcima, Bjelovaru i Zagrebu pretplatničke odnose i preuzeli 21 mobitel.

Mobitele su potom preprodavali, a račune i naknade nisu podmirivali, čime su oštetili dva teleoperatera za oko 128 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i prijevare u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori