Petak, 17. svibnja 2024.

DVOSTRUKO SLAVLJE Kopriva proslavila peti rođendan i tri godine Zajedničkih eko vrtova

Udruga Kopriva – Koprivnička inicijativa volontera i aktivista – 1. svibnja proslavila je svoj peti rođendan. Razlog za slavlje bio je dvostruk budući da je projekt Zajedničkih eko vrtova u isto vrijeme navršio tri godine od svog početka.

— Osvrćući se na proteklih pet godina u kojima je Kopriva provela zaista mnogobrojne aktivnosti, slobodni smo zaključiti da je ova udruga, koja je započela kao jednostavna i spontana inicijativa, svakako opravdala svoje postojanje i dokazala se kao jedna od najaktivnijih i najinovativnijih volonterskih organizacija u našem gradu — rekao je predsjednik Koprive Ivan Funtek.

Članovi udruge tom su se prigodom zajedno s korisnicima Zajedničkih eko vrtova okupili u nedjelju u novoizgrađenoj sjenici na vrtovima te zajedno proslavili dvije obljetnice. Za vrhunski roštilj pobrinuo se križevački chef Nenad Orak, finalist prve sezone showa “3, 2, 1 – kuhaj”, a deserte su osigurale vrtlarke.

Projekt Zajedničkih eko vrtova tako je krenuo u svoju četvrtu sezonu koja bi, vjeruju u Koprivi, trebala biti najuspješnija do sada. Zahvaljujući sve većem iskustvu i trudu vrtlara očekuju se veći prinosi, a u planu su i edukacije te izgradnja kompostnog WC-a, novih alatnica, ograde i sličnog. Kapaciteti vrtova trenutno su u potpunosti popunjeni tako da će svi zainteresirani za uključivanje u projekt morati pričekati da se neka od parcela oslobodi.

Osim vrtova, Kopriva i dalje provodi projekte video-produkcije, upravlja Volonterskim centrom Koprivnice te organizira i druge aktivnosti.

zatvori