Nedjelja, 28. travnja 2024.

TOMISLAV TOLUŠIĆ: Bio sam ministar u dva ministarstva i Koprivnica nikad ništa nije tražila, očito im pomoć države ne treba

Posjet Koprivničko-križevačkoj županiji ministar poljoprivrede, HDZ-ov Tomislav Tolušić iskoristio je i kako bi javno podržao stranačkog kolegu, kandidata za koprivničkog gradonačelnika Krešimira Papca.

Tolušić smatra da se Koprivnica, s obzirom na tvrtke koje tu djeluju, može uz njegovo vodstvo još kvalitetnije razvijati. Medijima se požalio i da mu se iz koprivničke Gradske uprave nikad nitko nije javio, ni kada je bio ministar regionalnog razvoja niti sada kada vodi Ministarstvo poljoprivrede:

— S Gradom Koprivnicom nije postojala nikakva suradnja. Ne s moje strane, nego ovom Gradu, kad govorimo o Gradskoj upravi, očito ništa ne treba od strane države. Ja smatram da treba. Inače, ja imam odličnu suradnju s načelnicima i iz HDZ-a i iz SDP-a, IDS-a, HNS-a. Nije sporna politika, već netko smatra da treba, netko da ne treba surađivati. Mi pomažemo koliko možemo, no prave inpute što treba napraviti u nekom gradu moram dobiti od lokalne samouprave. Toga s Koprivnicom nažalost do sada nije bilo — kazao je ministar poljoprivrede.

Tolušić često ističe da su procedure za potpore pojednostavljene pa je danas u Koprivnici poručio da naš kraj iz europskih fondova može povući dosta sredstava, ponovno napominjući da je za to potrebna dobra suradnja lokalne samouprave, države i razvojnih agencija:

— Po novim pravilima koja su krenula s novim natječajima, od dana završetka natječaja do ugovora trebalo bi proći 120 dana. To je u odnosu na godinu i pol, koliko smo dosad čekali, ipak značajno ubrzanje.

Koprivničkom odvjetniku Krešimiru Papcu, koji u svojoj kampanji najčešće aktualnu gradsku vlast i proziva zbog loše suradnje sa Županijom i državnom vlašću, Tolušićeva podrška posebno veseli jer ga, kaže, drži za najomiljenijeg ministra u Hrvatskoj vladi.

zatvori