Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Slaven jučer potvrdio pozive, Čačić danas odgodio objavu popisa reprezentativaca

Nakon što nam je jučer tehnički direktor Slaven Belupa Robert Kerovec potvrdio da su u klub stigli pozivi za Antuna Markovića i Nikolu Katića za prijateljsku utakmicu seniorske reprezentacije Hrvatske protiv Meksika, danas je došlo je do komplikacija.

Naime, kako prenosi Index.hr, izbornik reprezentacije Ante Čačić odgodio je objavu popisa za prijateljsku utakmicu koju bi naša reprezentacija trebala igrati u Los Angelesu 27. svibnja jer ne zna na koga od igrača može uopće računati.

Logično je to, s obzirom na to da je Hrvatski nogometni savez, kontra svih zdravih razmišljanja, dogovorio utakmicu u terminu zadnjeg prvenstvenog kola Hrvatske nogometne lige, odnosno u terminu zadnjih prvenstvenih kola gotovo svih europskih liga. Da standardni reprezentativci neće igrati protiv Meksika zna se odavno, no iz HNS-a su smatrali da će kadar popuniti s igračima iz slabijih europskih klubova te igračima iz HNL-a.

Što se tiče igrača Slaven Belupa, prevelike dileme nije bilo, potvrdio nam je to i trener Željko Kopić. Farmaceuti do kraja sezone mogu završiti peti, šesti ili sedmi na prvenstvenoj ljestvici, a prevelike razlike na kojem će od ta tri mjesta završiti nema. Ipak, poteže se pitanje regularnosti prvenstva. Hajduk i Osijek bore se za treće mjesto, a Split i Cibalija za opstanak i pitanje je hoće li oni svoje igrače pustiti u reprezentaciju, ali i kako će reagirati ukoliko protiv njihovih konkurenata neke momčadi istrče bez igrača koji će otići u reprezentaciju.

Kao što smo rekli, za Slavenaše nema brige, oni će se odazvati na poziv i sigurno je da klub, ali i cijeli grad moraju biti ponosni što koprivnički prvoligaš ima reprezentativce. O potezima HNS-a moglo bi se pak danima pričati…

zatvori