Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Slaven bez pola momčadi i bez šansi u Osijeku

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 33. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Osijeku, bez gotovo pola momčadi, Farmaceuti su poraženi s uvjerljivih 3:0. Prvi je to poraz nakon dvije pobjede i jednog neriješenog rezultata za Slavenaše.

Koprivnički prvoligaš loše je ušao u utakmicu te je već nakon devet minuta gubio s 1:0, a po običaju koban je bio bivši igrač Slavena Ejupi. Osijek je dominirao tijekom cijelog prvog poluvremena, a samo sedam minuta nakon prvog gola zabio je i drugi i tako praktički već nakon 16 minuta riješio utakmicu. Pogodak je iz slobodnog udarca postigao Lopa.

Već na poluvremenu priliku za dokazivanje dobio je mladi Bistrović koji je zamijenio Arapa. Ipak, ništa se previše nije promijenilo na terenu. Dapače, Osijek je već u 52. minuti poveo s 3:0, a strijelac je ponovno bio Ejupi. Bilo je tada jasno da šanse za povratak u susret Slaven više nema.

Ejupi je šansu za svoj treći pogodak i Osijekov četvrti propustio u 71. minuti kada je ‘panenkom’ iz jedanaesterca pokušao svladati golmana Blaževića, ali je Slavenov vratar bio spreman te je obranio njegov udarac. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao te je ostalo 3:0 za Osijek.

Slaven je trenutno šestoplasirana momčad prvenstva s 38 osvojenih bodova, a sljedeću utakmicu igrat će već u srijedu i to na koprivničkom Gradskom stadionu protiv Rijeke.

MAXTV PRVA LIGA, 33. KOLO:

OSIJEK – SLAVEN BELUPO 3:0 (2:0)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Glavni sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: Jerko Crnčić i Krunoslav Ambrinac. Četvrti sudac: Željko Frković. Gledatelja: 1600.

OSIJEK (4-4-2 ) Malenica – Grgić, Škorić (od 78′ Šimunec), Barać, Barišić – Pušić (od 58. Pušić), Lukić, Petrović, Lopa – Ejupi, Perošević (od 37′ Boban). TRENER: Zoran Zekić.

SLAVEN BELUPO (4-4-1-1) Blažević – Purić, Musa, Jovičić, Aliti – Christensen (od 81′ Bogojević), Burić, Bouadla, Arap (od 46′ Bistrović) – Barić – Heber. TRENER: Željko Kopić.

STRIJELCI: Ejupi 9′, Lopa 16′, Ejupi 52′

ŽUTI KARTONI: Purić 15′, Pušić 34′,

zatvori