Utorak, 14. svibnja 2024.

PRVA ŽNL Tomislav razbio Kalinovac i došao na korak od osvajanja naslova

Nogometaši Tomislava iz Drnja u prvoj utakmici 24. kola Prve županijske nogometne lige u potpunosti su ‘razbili’ Kalinovac rezultatom 1:6 i tako došli na prag osvajanja naslova prvaka.

Ukoliko kloštranska Mladost sutra ne osvoji tri boda protiv Osvita Drnjančani će i matematički osigurati prvo mjesto. Što se tiče današnje utakmice u Kalinovcu, Tomislavu je trebalo tek deset minuta da probije obranu domaćina. Za 0:1 zabio je Domagoj Kučanda. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još četiri pogotka. Za povećanje vodstva Drnjančana zabio je Sanjin Strajnić u 34. minuti.

Dvije minute kasnije Zlatko Lovrak smanjio je rezultat na 1:2 i tako donio nadu Kalinovcu da može doći do preokreta. Ipak, Igor Kragulj i Borivoj Kovač zabili su treći i četvrti pogodak za svoju momčad i tako susret riješili već nakon 45 minuta. U nastavku susreta Tomislav je postigao još dva pogotka, u 64. minuti za 1:5 zabio je Filip Peroković, a četiri minute prije kraja susreta Davor Šamonik zabio je za konačnih 1:6.

Dva kola prije kraja sezone Drnjančani imaju velikih osam bodova, uz utakmicu više, prednosti ispred kloštranske Mladosti i zaista bi se čudo trebalo dogoditi da momčad trenera Marija Žuljića ne osvoji naslov prvaka Prve županijske nogometne lige. S obzirom na prikazano tijekom cijele sezone, bit će to u potpunosti zasluženo.

zatvori