Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Vozačica sletjela u jarak, vozač udario mopedista, a pijani biciklist teško se ozlijedio

Podravsko-prigorski vozači jučer su bili osobito neoprezni, prema informacijama koje smo dobili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Oko 15:55 sati u Koprivnici u Križevačkoj ulici zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarili su se osobni automobil i moped. Vozač Ford Galaxyja koprivničkih registracijskih oznaka je prilikom skretanja na kolni prilaz napravio klasični prekršaj oduzimanja prednosti prolaska.

Zbog nepropuštanja mopeda došlo je do sudara prednjeg dijela mopeda u bočnu stranu automobila. 23-godišnji vozač Aprilie koprivničkih registracijskih oznaka je pao na kolnik i zadobio teže tjelesne ozlijede.

Protiv 31-godišnjeg vozača Forda podnesena je kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Malo ranije, oko 10:20 sati, u mjestu Bakovčica u Vinogradskoj ulici 46-godišnjak je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,25 promila. Zbog ulaska u raskrižje pod neprilagođenom brzinom izgubio je nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Pritom je zadobio teže tjelesne ozlijede, a slijedi mu i optužni prijedlog.

Lakše je pak ozlijeđena vozačica koja je oko 6.40 sati na cesti između Kozarevca i Kloštra Podravskog zbog nepropisnog kretanja sletjela van kolnika. 22-godišnjakinja je Peugeotom koprivničkih registracijskih oznaka zahvatila bankinu te završila u odvodnom jarku gdje je došlo do prevrtanja automobila na krov.

Nije bila pod utjecajem alkohola te joj slijedi prekršajni nalog.

zatvori