Petak, 11. listopada 2024.

PROMET VIKENDOM Najpijaniji vozač napuhao gotovo tri promila

Policijski službenici ovog su vikenda zabilježili ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Uzroci nesreća bili su nepropisna vožnja unazad, neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom i nepoštivanje semafora.

Jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednu s materijalnom štetom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je ukupno 145 prometnih prekršaja od čega se 35 odnosilo na alkohol i 44 na brzinu. Dva vozača zadržana su do otriježnjenja, šest ih je uhićeno, a protiv tri je proveden žurni prekršajni postupak.

Neslavni rekorder što se tiče alkohola u organizmu bio je 30-godišnjak uhvaćen jučer u 16 sati u Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu: „napuhao“ je 2,96 promila te je isključen iz prometa.

Najbrži je, pak, bio vozač koji je u subotu oko 14 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom vozio 121 km/h iako je brzina tamo ograničena na 60 km/h.

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer su dodatno nadzirali brzine kretanja i alkoholiziranosti vozača na koprivničkom području. Izvršen je nadzor 31 vozača i vozila, od čega pet vozača bicikala, jednog vozača traktora i 25 vozača osobnih automobila.

Utvrđeno je sedam prometnih prekršaja, od čega tri prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najpijaniji i najbrži vozač zabilježen je oko 19:30 u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici. 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,78 promila te se kretao brzinom od 91 km/h, iako je brzina ograničena na 60 km/h.

Slušaj uživo
zatvori