Petak, 17. svibnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo na predstavu ‘Kako život’

Informativni portal Drava.info vodi vas na hvaljenu predstavu Kazališta Moruzgva “Kako život” koja u koprivničkoj dvorani “Domoljub” gostuje u četvrtak, 4. svibnja.

Dvije ulaznice za kazališnu predstavu “Kako život” osvojila je Natalija Šalamon. Čestitamo!

“Kako život” predstava je o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađena na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Radnja se odvija u staračkom domu. Tamo se i voli i vodi ljubav, svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi.

Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović izazvat će vam katarzični koktel smijeha i suza. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece, sebe i svoje uloge u priredbi života.

– Neuspjeh, depresija, starost, to su danas tabui. Živimo sve dulje, a pravimo se da to razdoblje ne postoji. Predrasude prema starijim ljudima održavaju se u tome kako se ponašamo prema njima, tretiramo ih poput živih mrtvaca i mislimo da je njihov život završio, a oni su itekako živi – kaže Nina Mitrović, autorica dramskog teksta za ovu posebnu predstavu.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva, dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

Predstava počinje u 19:30 sati.

zatvori